Slivkové buchty fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 7. novembra 2011
Slivkové buchty (fotorecept)
Foto: dorisa

Recept som videla u kamarátky v časopise, hneď ma zaujal. Nezohnala som svieže slivky, tak som dala kompót.

15
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 170-180 °C

Suroviny

500 g
40 g
40 g (tuk)
250 ml
1 ks
1 ks
1 ks
 (na posypanie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na buchty. V mlieku rozmiešame droždie.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny dáme do misky....

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    .....miešame (pokiaľ vládzeme)

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... cesto prikryjeme na necháme nakysnúť.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ho preložíme na dosku ...

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozvaľkáme na radielkom nakrájame štvorce( 15)

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto pripravené cesto budeme plniť.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zlejeme šťavu z kompótu...

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...jednotlivé kúsky sliviek kladieme na cesto...

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ....z každého urobíme buchtičku.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pekáč si vytrieme olejom....

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Buchtičky pokladieme na pekáč, každú potrieme olejom, aby sa lepšie oddeľovali, po upečení.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Po 45 minútach pečenia vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, buchty sú upečené.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Posypeme ich práškovým cukrom...

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dobrú chuť.

    Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

marianne69
pekne sa Ti vydarili aj fotopostup je paradny,zvladne podla neho aj zaciatocna gazdinka
mariaklara
1, no a hviezdičku tam neviem dať. Ty, že si začiatočníčka, ty macherka vo varení a pečení. @dorisa , spomínaš si, hľadala som tie srdiečkové piškóty, do dnes som ich nezohnala, ale 17. nov. idem do Poľska, dúfam. že ich tam kúpim.
vierik
@doriska si ma navnadila s nimi,máš ich pekné...neviem,neviem či neupečiem,ale tvarohové....:-)
dorisa
@mariaklara , ak nezoženieš, v zh ich stále majú, možem ti poslat. Nie nie som macherka, na kysnuté cesto som len začiatočníčka, všetko, čo je z kysnutého cesta na jedenie kupujem v obchode. Ďakujem za uznanie, snažila som sa. @danculka , @medovnicek , @vierik , aj Vám ďakujem za komentáriky.
myalab
@dorisa , ak vies taketo paradne buchty, tak s knedlou nemas tiez ziadny problem. Ja som este pred par rokmi tiez nemala odvahu a teraz su knedle moja najoblubenejsia praca. Robot vymiesi, rura napari, ja len sformujem a vlozim do rury... Ale pokojne mozes aj v parnom hrnci, pripadne na rajnici vo vode alebo aj na platne nad pomaly vriacou vodou...
renama
sú krásne, hneď by som si jednu dala ;)
dorisa
@myalab , no, musím niekedy naozaj vyskúšať...tak na nečisto:) Všetko príslušenstvo mám, len sa do toho pustiť. Potom sa ozvem,ako to dopadlo:) Ďakujeeeeeeeeeeeeeeem
duschko
Velmi pekne buchticky, ani sa nechce verit tvojim slovam o zaciatocnicke v obblasti kysnuteho cesta. Pisem to len preto, lebo som na tom skoro podobne. Ked som pred casom kupil DP tak prva reakcia manzelky bola, ked si si kupil tak aj rob. Vdaka vareche a vsetkym prispievatelom varechy uz s kysnutym cestom nie je taky problem ako sa videl na zaciatku. V niektorom recepte som cital, ze buchticky treba potriet vymiesanym zltkom v oleji. Vyskusaj, budu este krajsie. Ukladam do mkk.
duschko
Dorisa:Co sa tyka knedli tak je to este jednoduchsie ako buchty. Robim podla receptu z varechy - Knedla z domacej pekarnicky - od toho casu som knedlu v obchode nekupil.
dorisa
@duschko , ja som vymastila olejom aj boky, tak sa dali pekne oddeliť, a som aj hľadala v receptoch, či mam vajcom potrieť, alebo nie. Tá pekárnička , to je dar,že??? ďakujem za príspevok aj rady.
akeber
mňam dala by som.... si sú krásne , perfektne nafotené 1*
orchidea
Pridávam sa k všetkým pochvalám, vydarili sa ti krásne a so slivkami, tak to som ešte nerobila, musím to napraviť. Určite vyskúšam, ja pekávam kysnuté cesto každý týždeň, už viem, čo to bude tento týždeň.
jerica
@dorisa dobrý receptík na dobré buchtičky:-)) Buchty robievam raz do roka , máme radšej záviny ale čo nie je , môže byť. So slivkami som nepoznala , len lekvárové , dobre využité slivky z kompótu.
astheart
Já se předem omlouvám, že jsem takový vrtal. Ale nechybí ti tam špetka soli? Kynuté neosolené těsto se skoro nedá jíst......
tinca
@dorisa všetko tu už bolo povedané, máš ich utešené. Čo sa týka potierania doriska robila správne,kysnuté cesto sa nemá potierať rozšľahaným vajcom, ale tukom ja potieram rozpusteným maslom
tothka
Buchty sú skutočné krásne, čo sa týka potierania pridávam sa k @tinca
záviny a buchty potieram roztopeným maslom, majú potom krajšiu farbu
huck
Nadherne buchtičky! Čo by som teraz dala aspon za jednuuu! Mnaam. Ukladam receptik!!
dorisa
Je Vás toľko veľa, varecháčov, čo ste mi vyjadrili poklonu k mojim buchtám, že nemôžem všetkých menovať. Ďakujem, keď som ich videla v časopise, hneď som vedela, že ich musím upiecť.
vierik
@doriska a dobre si urobila,vidíš čo dokážu obyčajné buchty :-)
Ja som tiež dnes piekla,ale tie tvarohové,a tiež pred pečením potieram len tukom,a po upečení rozmiešam tuk s mliekom a tým potrem a zakryjem utierkou,aby sa odparili.
miskam
Dorisa je namakana, ta sem hocico neda. a teraz mi narobila take chute..co mam zacat piect po Zumbe??:):)
dorisa
@anonym1983 ,nemyslím si, že je to ten istý recept. Kysnuté cesto, tam veľa nevymyslíš, suroviny sú skoro vždy tie isté,len s malou obmenou a hlavne s iným postupom a v tomto prípade aj plnkou. Ďakujem Ti za záujem o moje recepty, @miskam , odporúčam tieto buchtičky a ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia