Krúpovo-hrachová kaša s kuracími srdiečkami - fotorecept
Je jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom...
Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka
Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)
Plnené domáce cestoviny s ľahkou hríbovou omáčkou
Výrobu cestovín som zvažovala už dlhšie, jediné, čo ma odrádzalo, bol čas prípravy...
Penne alla Panna
Tak, priatelia moji, pridávam svoj prvý recept, a keďže som medzi Vami nováčik, ...
Pavučinková žemľovka
Žemľovku robím na viac spôsobov. Toto je jemná (pavučinková) a veľmi chutná variácia nielen na všedný...
Kapor na mlynársky spôsob
dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba.....
Tekvicové halušky s tvarohom
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do...
Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.
Kuřecí roládky a bramborové spirály s parmazánem
Prsa přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky vepřového česnekového boku a pevně...
Hovädzí guľáš
Je to klasika, ktorú už robil snáď každý. Ale koľko ľudí, toľko chutí...
Lusková polévka z Békéscsaby
Recept pochází z Békéscsaby od babičky mojí slovenské kamarádky. S jejím svolením recept zveřejním. Uvařila...
Hovädzie rolky plnené vajcom v smotanovej omáčke so šunkou, orechmi a rozmarínom
Nedeľný sviatočný adventný obed.
Kurací perkelt s jadrovníkmi
Myslím si, nič nové pod Slnkom. Rcp_ov na perkelty, paprikáše, či guláše je...
Stehno z morky plnené bylinkami
Morky chováme už niekoľko rokov . Mäso z morky má jedinečnú chuť a naučila som sa ho...
Chutná omáčka na pečenú krkovičku
Pečená krkovička je veľmi chutný kus bravčoviny, najčastejšia kombinácia "knedlo, zelo", takáto úprava jedlo...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...
Ázijské kuracie tyčinky
Recept mam z nejakej relacie o vareni. Zaujal ma hlavne svojou jednoduchosťou a neskor aj...
Vyprážané chrumkavé kura
Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-)) Recept...
Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...
Pikantné bravčové mäsko
Tento recept mám z letáka jedného nemenovaného obchodného reťazca :)
Makové lievance
Klasický recept na lievance z kysnutého cesta podľa publikácie Slovenská kuchárka z roku 1994, vydavateľstvo Topas....
Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami
Zemiaky som dala variť v šupke do polomäkka.
Risotto so zelenou špargľou a hráškom
Trilógiu môjho špargľového šantenia som uzavrela dnes, týmto jarným risottom.