Foto: dvorka
Už som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, dnes som spravila halušky z karfiolu. Postup Zobraziť celý popisUž som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, dnes som spravila halušky z karfiolu. Postup som nefotila lebo pôvodný plán boli karfiolové placky, ale po nastrúhaní karfiolu som dostala chuť na halušky. A pretože bryndzu som mala v mrazničke a v chladničke sa vytŕčal čerstvo stečený jogurt, použila som ten. Jedlo veľmi chutné a zas trocha iné.
Postup
-
1
Najskôr som si najemno nastrúhala karfiol, potom som dostala chuť na halušky a pridala som toľko hladkej špaldovej múky, koľko vážil karfiol. Rozklepla jedno vajíčko a dobre premiešala. Vzniklo mi pekné husté haluškové cesto. Do vriacej osolenej vody som cez haluškárku nahádzala postupne halušky, nechala povariť asi 2 minúty a vybrala do misy.
- 2
Slaninu som nakrájala na kocky, na slabom ohreve som vypražila na chrumkavé škvarky spolu s lyžicou masti.
- 3
Do halušiek som zamiešala jogurt, ktorý som si deň predtým nechala stiecť. Do sitka som dala plátenko a vyliala veľký pol litrový jogurt. Cez noc mi pekne stiekol a ostal hustý. Takýto jogurt používam ako nátierku na chlieb alebo do pomazánok, alebo ako náhradu masla do krémov na plnky. Dnes som ho použila ako náhradu bryndze.
- 4
Nakoniec som preliala masťou so škvarkami a premiešala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super recept