Foto: afataga
Keď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom som poprosila o radu dve šikovné varecháčky, a Zobraziť celý popisKeď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom som poprosila o radu dve šikovné varecháčky, a to @mijaita a @methi, týmto im ďakujem za pomoc, rady a linky, nakoniec som si ako inšpiráciu vybrala rcp. z Labužníka: http://www.labuznik.cz/recept/vindaloo-authentic/, trochu som si ho upravila, hlavne postup podľa iného rcp. Mám podozrenie, že na vindaloo existuje aspoň tisíc rcp., takže si nedovolím tvrdiť, že toto je ten pravý, kto chce, nech skúsi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g (alebo vykostené stehná) |
|
Marináda: | |
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1,5 ČL |
|
4 strúčiky |
|
2 ČL |
|
Ďalšie suroviny: | |
0,5 dl |
|
1 ČL |
|
1-2 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 dl (alebo vývar) |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Ako som spomínala v úvode, rcp som si trochu upravila, link na originál som pridala. Zo surovín na marinádu som si urobila zmes, riskla som a dala som aj soľ, nič strašné sa nestalo, mäso som nechala do druhého dňa v chladničke. Všetky koreniny som si postupne drvila v mažiari.
-
2
Na druhý deň som vo woku rozpálila olej a mäso som postupne prudko opekala po častiach, aby sa zatiahlo, vyberala som ho do misky, ja som použila kuracie prsia
-
3
Do woku som hodila horčičné semienka a chvíľu nechala prevoňať, pridala som cibuľu a cesnak a chvíľu som restovala
-
4
Pridala som paradajky, zázvor a kurkumu, premiešala, podliala trochou vody, znížila som teplotu a nechala dusiť asi 20 min.
-
5
Omáčku som ochutnala, pridala som ešte chilli, cukor a soľ
-
6
Do omáčky som vrátila opečené mäso, v pôvodnom rcp sa malo pridať surové a dusiť, ale moc sa mi to nepáčilo
-
7
Nechala som už iba prehriať asi 3 min.
-
8
My sme mali prílohu ryžu
ale ináč chuťovo super :)
@frezie dakujem, takze nie len podobne nicky, ale aj chute :-)
@denyany mas pravdu priprava je rychla, ale nejaky cas zaberie kym si vsetko pochystas, jasne ze mnozstvo chilli si da kazdy podla chuti a velkosti stravnikov, ale aspon stipku by som isto dala, ja dam nabuduce zas menej skorice
@izabella929 dakujem
@margaretka28 rada by som ti dala okostovat :-)
@bakamt dakujem
@cottonmouth pekna predstava :-)
@havino pri tvojej sikovnosti bude isto aj vrutocka verzia vyborna :-), s tou skoricou som uz pisala vyssie, na moju chut staci menej
@svedka dakujem, mas pravdu, nie je to rovnake
@alex37 dakujem
@tiginko myslis maso s ruckou? :-) ja radsej vykostene ked kupim, ako vies? ved si ma nevidela :-)
@alena45 aj mne sa to slovo paci, no aspon jeden klinec by som dala
@paploska tak ja som asi sikovnejsia :-)
@zuzanka ty si akcna zienka :-), vyzera to vynikos, ubrat skoricu aj mna napadlo, som to aj pisala vyssie, niesto skorice treba pridat chilli :-), ono sa k tomu maju podavat take indicke placky, ale to mi uz nechcelo robit, nasinec si da ryzu alebo bagetu a je spokojny :-), dakujem za foto, potesila si ma
@mariamka dakujem, vyskusaj v malom mnozstve, mas pravdu, je to misung na aky nie sme zvyknuti, myslim ze maso natiahlo dost chuti za 17 hod. marinovania
@radox1 a ked budem robit zo stehien, dusit ci tak narychlo? lebo horne stehna su tiez rychlovka, teda vykostene
@tiginko a ja ze pekné :-), no tak nic :-) veru nepamatam, pripomen mi do TS alebo do mailu, bud od tej dobroty
@radox1 dik za radu