Foto: rennatte
Jednoduchý a voňavý obed alebo večera.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Surové zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, najlepšie kefkou, alebo čistou hubkou na riad, po šírke prekrojíme na polovicu, poukladáme na plech, osolíme, prikryjeme plátkami slaniny
-
2
na slaninu poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a plátky cesnaku
-
3
každý obložený zemiak zasypeme strúhaným syrom, prikryjeme ďalším rovnako veľkým plechom (ak by sme prikryli alobalom, tak všetok syr sa naň prilepí)
-
4
pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45 minút a po odkrytí dopečieme 10 minút pri 250°C do zlatista a chrumkava. Podávame s kyslou smotanou a mliekom
Diskusia k receptu