Plnený kaleráb

klaura - fotkaklaura, 13. júna 2012
Plnený kaleráb
Foto: klaura

Ľahučké vegetariánske jedlo ... chutilo nám ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
150 g
1 ks
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Mladé kaleráby si očistíme a vložíme do osolenej vody. Varíme do polomäkka. Trvá to približne 10 minút. Potom kaleráby vyberieme na tanier a necháme vychladnúť. Studené prekrojíme na polovicu, vydlabeme stredy ... urobíme si z nich misku. "Vydlabance" nakrájame na drobno.

  2. 2

    Na masle speníme cibuľku, pridáme na väčšom slzičkovom strúhadle nastrúhané TOFU, nakrájané kúsky kalerábu a spolu podusíme. Posolíme, ľubovoľne ochutíme koreninami, rozklepneme vajcia a zamiešame. Podusíme ešte chvíľu. Plnkou naplníme kalerábové misky.

  3. 3

    Naplnené kaleráby uložíme na plech alebo zapekaciu misu a v rúre zapekáme asi 10 minút, potom ich posypeme strúhaným syrom a pokračujeme v zapekaní ďalších 10 min.

  4. 4

    Ja som mala tofu nakrájané na kocky (vidieť na fotke) ale nabudúce budem strúhať.

Diskusia k receptu

remcula
@klaurinka , tak to ses mi trefila do noty!! Můj přítel poslední dobou na kedlubnách ujíždí, sám neví, proč. Možná si tělo řeklo. Já si sama sobě ten recept hned posílám na email a tobě posílám veliký dík a prosbu..nemohla by ses mi ozvat na Hulova.Remkova@seznam.cz ??
Fakt bych tady uvítala os. vzkazy:-(
tatranka
Veľmi chutný obedík.Za chvíľku ma zo záhradky bude dcérka zásobovať,tak na radu príde aj plnený kaleráb.Tiež ho robievam.
pacik
Kaleráby v záhrade už rastú, dobrý recept sa zíde :-)
remcula
Laurinko, uvařeno, snězeno, můžu jen říct, že jsi mi obohatila jídelníček, děkuji!!!
lucylee
@klaura je to vyborne a lahke jedlo. Pouzila som mladu cibulku aj so zelenymi castami a biele tofu. Pridala som este za lyzicu lahodkoveho drozdia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia