Šišky bez kysnutia fotorecept

zvedavec - bez fotkyzvedavec, 15. februára 2015
Šišky bez kysnutia (fotorecept)
Foto: zvedavec

Suroviny

500 ml vlažné
42 g
troška
1 kg
štipka
4-5 ks
1 ks na šťavu a kôru
100 ml




Postup

  1. 1

    Spravíme si kvások z vlažného mlieka, z jednej kocky droždia a z cukru. Keď vzíde kvások, vlejeme ho do misy s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto.

    Šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme 5 minút vykysnúť, potom ho vyvaľkáme.

    Šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pohárom s tenkým okrajom alebo formičkou vykrajujeme krúžky alebo iné tvary, aby sme nemuseli viackrát vaľkať cesto.

    Šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred vyprážaním do ich stredu prstom spravíme jamku. Vyprážame najprv stranou s jamkou nadol vo veľkom množstve horúceho oleja. (Mali by sa otáčať samé. )

    Šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberáme na tácku vystlanú papierovými obrúskami, aby nasali prebytočnú mastnotu. Napokon ich posypeme práškovým cukrom a pre chuť na vrch dáme trochu džemu.

    Šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Takze fasiangy su predo dvermi.Sisky,fanky,chrusciky,atd zvestovatelia postu.Mas ich krasne dierkovane urcite namaju chybu.5*
boxik
Šišky bez kysnutia.
Necháme 5 minút vykysnúť, potom ho vyvaľkáme.
Niečo mi tu nesedí , možno bez dlhého kysnutia,ale inak vyzerajú dobre.
evanaaa
Šištičky ako vyšité, tých 5 minút odpočinku sa ani moc neráta, aj iné, nekysnuté odpočíva, netreba dlho čakať, a ako vidím, sú krásne, ale aj keď nepijem (alkohol), ten rum mi tam chýba v ceste. Ináč, bez chyby.
evanaaa
@jozka2 , si ma pobavila, že predo dvermi:)) zajtra sú už za dvermi, streda je popolcová, (škaredá), koniec fašiangov......
jozka2
evanaa,aj ty mna zasmiala som sa,lebo som si neuvedomila,ze to uz je tu,no ale este mozme 2 dni vypekat a jest.Ja iba podla receptu od frezie68,skoda.
zvedavec
Ďakujem. :) Hlavne nech i dobre chutia, nie len vyzerajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia