Foto: zvedavec
Postup
-
1
Spravíme si kvások z vlažného mlieka, z jednej kocky droždia a z cukru. Keď vzíde kvások, vlejeme ho do misy s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto.
-
2
Necháme 5 minút vykysnúť, potom ho vyvaľkáme.
-
3
Pohárom s tenkým okrajom alebo formičkou vykrajujeme krúžky alebo iné tvary, aby sme nemuseli viackrát vaľkať cesto.
-
4
Pred vyprážaním do ich stredu prstom spravíme jamku. Vyprážame najprv stranou s jamkou nadol vo veľkom množstve horúceho oleja. (Mali by sa otáčať samé. )
-
5
Vyberáme na tácku vystlanú papierovými obrúskami, aby nasali prebytočnú mastnotu. Napokon ich posypeme práškovým cukrom a pre chuť na vrch dáme trochu džemu.
Necháme 5 minút vykysnúť, potom ho vyvaľkáme.
Niečo mi tu nesedí , možno bez dlhého kysnutia,ale inak vyzerajú dobre.