Už dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi. Skúsila som rôzne recepty a z toho mi vznikol Zobraziť celý popisUž dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi. Skúsila som rôzne recepty a z toho mi vznikol tento jednoduchý a veľmi chutný. Urobila som si ho takpovediac ,,posvojom" :)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL
1 konzerva
(najlepšie žltá)
1
Dresing:
1 kelímok
podľa chuti
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme dresing: Do misky si dáme kyslú smotanu, pridáme na kolieska pokrájaný pór, soľ a korenie podľa chuti.

  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na pásiky a dáme na olej orestovať a pokoreníme gyrosom. Zatiaľ si nakrájame na kocôčky paradajku a papriku. Takto pripravenú zeleninu si dáme na ďalšiu panvicu orestovať. Použijeme na to kvapku oleja. Zeleninu restujeme asi 5 minút a potom vložíme do panvice s mäskom.

  3. 3

    Pridáme tam potom na malé kocky pokrájané šampiňóny. Zalejeme 2dc vody a dusíme do mäkka. Nakoniec posolíme. Mäsko podávame s hranolkami alebo pečenými zemiačikmi a dresingom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

sabinka963
afataga: áno, veď ja som aj napísala, že je to gyros po mojom :) ako mne chutí :) je to taká náhrada pravého gyrosu... ale naozaj veľmi chutná a rýchla ;)
ebaka
Tak takto si pripravujem kur.prsia aj ja, ale bez šampionov,je to mňamka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia