Foto: evusik
náš dnešný obed...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
ako prvé si nachystáme palacinkové cesto na slano a necháme ho odstáť... pripravíme šampiňónovú plnku a nastrúhame si syr... upečieme omeletu, ja som piekla dve... kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na oleji, musia byť prepečené... ja som ich zabalila do alobalu aby došli a aby som mala istotu, že sú prepečené... všetko čo je horúce necháme vychladnúť a až potom budeme plniť
- 2
plnka: cibuľu, cesnak a šampiňóny pokrájame úplne na drobno... cibuľu podusíme, pridáme cesnak a šampiňóny, osolíme, okoreníme a vydusíme zo všetkej šťavy
- 3
robila som rôzne kombinácie, toto je 1. - lístkové cesto rozvaľkáme (ja som použila kupované, už rozvaľkané, prekrojené na polovicu) do stredu dáme plátky slaniny, šampiňónovú plnku a opečené kuracie prsia, všetko zabalíme do úhľadného balíčka
- 4
2. kombinácia - na lístkové cesto dáme nastrúhaný tvrdý syr, položíme omeletu, slaninu, šampiňóny a kuracie prsia, zabalíme
- 5
balíčky potrieme vajíčkom a dáme piecť, ja som piekla na 200°C asi 15 minút a ďalších 5-8 minút som zapekala na najvyššej teplote
- 6
ako prílohu som upiekla zeleninové hranolky - zemiaky, mrkva, zeler nakrájané na hranolky, osolené, okmínované, pokvapkané olejom som piekla v rúre asi 30 minút
- 7
často sa ale takéto jedlo podáva len so zeleninovým šalátom
- 8
Kombinácie: vľavo bez omelety a s hríbami, vpravo s omeletou a bez hríbov a dole (obr.9) je aj s hríbami aj s omeletou
- 9
no a pohľad zblízka nesmie chýbať :-)
- 2
hviezdičky neriešim, a tá ktorú netreba menovať nech si hviezdičkuje ako chce...
Je to "pán" recept so zrozumiteľným postupom, s peknými fotkami, ale hlavne bez zbytočného "krásorečenia".
P.S. veľmi sa mi žiada ešte poďakovať všetkým tým neznámym ktorí si môj recept pozreli ale ja keby som sa rozbehla musela by som ďakovať všetkým rad radom... rodičom, deťom, súrodencom, priateľom, kamarátom, susedom a aj strýcovi Janovi no skrátka bola by to dlhá ďakovná reč a tak sa všetkým známym aj neznámym ospravedlňujem a ďakovačky prenechám iným...
P.S. pre tých ktorí nevedia o čom píšem sa ospravedlňujem, ostatní ktorí vedia sa možno aj zasmejú :-) pekný, aj keď u nás upršaný deň...
dakujem za úsmev..radosť..:-)
/zla je tu temer denne viac než dosť../
za recept ťa chválim..ja takéto nevarím zložitosti..my s dedkom aj jednoduchých prejeme sa do sýtosti..ale zato obdivujem..o dobré slovo mám najzáujem..
pokojný mokrý želám deň..
recept sa mi páči, robievam niečo podobné ale z bravčovej panenky, je to mimoriadne konzumné jedlo a hlavne, stačí k tomu iba zeleninová príloha a šalát, a to sa mi na tom asi páči najviac. :-))
@jujoska keď ja mám rozpočet na stravu len 50 Eúr, tak som zvolila lacnú verziu :-)))
ale teraz chvíľu vážne - kukala som Welington od Žideka, to bol iný level, s husacou pečeňou, s hľuzovkou zavíjala som nad tým receptom, ale aspoň tie omelety som odkukala od neho... ináč rozpočet nepustí :-)
@rea1 zasiahla si ma priamo do srdca, ale veď som už písala, že mám rezervy... na druhej strane ja som dievča učenlivé a už som si dala záväzok po večeroch budem písať slohové práce na tému: dnes som varila pre mojich chlapov, len neviem ako to spravím, keď ja mám doma len jedného chlapa...
@pacik ďakujem za 5* aj úsmev, posielam späť :-)
@soncya ja mám dnes nepriamo úmernú náladu voči počasiu, čím je vonku škaredšie tým sa viac vyškieram... čím to asi je .-)
@marcel83 aj na tom už pracujem :-)
@methi pekné, že si mi napísala pekne :-) :-) :-)
no a to že tu blbneme prinieslo svoje ovocie, môj recept vyhodili z titulnej strany, to aby som tu zbytočne nepohoršovala slušných ľudí...
Vôbec si nepostupovala krok za krokom! Aby si bola lepšia ako iný, mala si dať foto každej suroviny pred aj po úprave... A hlavne ti tam chýba foto toho, ako si pridala soľ, neodpustitelné!!!
Ale teraz vážne, nemám na to aby som toto urobil, no pri pohľade na tvoj recept som začal slintať ako pes a tak som si musel dať aspoň slepačí vývar (niečo na mňa lezie, no moja priateľka to nieje). Krásny výsledok dokonalej práce, krásna prezentácia a žiadne blbé "kecy" okolo... Samozrejme plný počet hviezdičiek.
@denyany od teórie je len kúsok k praxi... a vôbec to nie je nič zložité :-)
@ywett @katkat ďakujem dievčence :-)
@izabella929 toto je taký free Wellington... som rada, že sa ti páči :-)
ale vážne, boli u nás deti tak sa moc nedalo fotiť, vnúčik mi pomáhal, napr. natierať vajíčkom, tak som bola rada, že som to bez úhony dostala do trúby...
ale toto nie je zložitý recept a ty si šikovný ty by si to určite zvládol a vieš ja sa nerada držím pôvodných receptov, rada si vymýšľam a toto je recept kde sa to dá, napr. už sa teším na jar keď bude mladý špenát a skúsim nejaké špenátové kombinácie...