Kurací Wellington fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. marca 2015
Kurací Wellington (fotorecept)
Foto: evusik

náš dnešný obed...

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Omeleta:
Plnka:
 čerstvé
Ostatné:
 prerastená
 tvrdý
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    ako prvé si nachystáme palacinkové cesto na slano a necháme ho odstáť... pripravíme šampiňónovú plnku a nastrúhame si syr... upečieme omeletu, ja som piekla dve... kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na oleji, musia byť prepečené... ja som ich zabalila do alobalu aby došli a aby som mala istotu, že sú prepečené... všetko čo je horúce necháme vychladnúť a až potom budeme plniť

  2. 2

    plnka: cibuľu, cesnak a šampiňóny pokrájame úplne na drobno... cibuľu podusíme, pridáme cesnak a šampiňóny, osolíme, okoreníme a vydusíme zo všetkej šťavy

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    robila som rôzne kombinácie, toto je 1. - lístkové cesto rozvaľkáme (ja som použila kupované, už rozvaľkané, prekrojené na polovicu) do stredu dáme plátky slaniny, šampiňónovú plnku a opečené kuracie prsia, všetko zabalíme do úhľadného balíčka

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    2. kombinácia - na lístkové cesto dáme nastrúhaný tvrdý syr, položíme omeletu, slaninu, šampiňóny a kuracie prsia, zabalíme

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    balíčky potrieme vajíčkom a dáme piecť, ja som piekla na 200°C asi 15 minút a ďalších 5-8 minút som zapekala na najvyššej teplote

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ako prílohu som upiekla zeleninové hranolky - zemiaky, mrkva, zeler nakrájané na hranolky, osolené, okmínované, pokvapkané olejom som piekla v rúre asi 30 minút

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    často sa ale takéto jedlo podáva len so zeleninovým šalátom

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kombinácie: vľavo bez omelety a s hríbami, vpravo s omeletou a bez hríbov a dole (obr.9) je aj s hríbami aj s omeletou

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    no a pohľad zblízka nesmie chýbať :-)

    Kurací Wellington (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dandika1
@evusik cosi nove ,zaujimave urcite chutne ,oslovilo ma vyskusam. JE v KK pekne uvodne foto a postup5* pekny vecer.
tiginko
nádherné si ti podarili, len čo je pravda. Asi to nie je jednoduché urobiť z tak nesúrodej bandy, ktorá má sto chutí zutekať, takéto úhľadné balíčky. Paráda! Jediné, čo by som ti vytkla, je dosť odfláknutý ten pohľad zblízka :-)
evusik
@tiginko keď ja ti neviem, asi ma chytá schizofrénia - neviem či ti mám začať vysvetľovať čo je to pohľad zblízka, lebo evidentne ničomu nerozumieš, alebo si sypať popol na hlavu lebo šak ja viem kde mám ešte rezervy :-) ešte budem chvíľu uvažovať ktorým smerom sa vyberiem...
hviezdičky neriešim, a tá ktorú netreba menovať nech si hviezdičkuje ako chce...
k599
@evusik , mne sa páči aj ten pohľad z blízka, aj keď tie pohľady z ďaleka tiež nemajú chybu.
Je to "pán" recept so zrozumiteľným postupom, s peknými fotkami, ale hlavne bez zbytočného "krásorečenia".
gitka61
Krasna praca nadherne fotky ,ak to dokaze niekto krajsie,tak nech to sem prida a az potom hodnoti.Uz je v k.k.a davam 5*****
danda3
Super, Evka, budem musieť vyskúšať, vyzerá to úžasne.♥
hedwiga504
Velmi pekny a inspirativny recept. Varechu.sk sledujem uz dlhsie. Vzdy sa tesim na zaciatok mesiaca. Vtedy tu prichadza vela peknych a zaujimavych receptov .
katka78
Klasický Wellington mám rada, robím ho podľa @honestky. Páči sa mi aj táto verzia, verím, že ste si pochutili.
evusik
@all - milé dievčence a chlapci, veľmi pekne všetkým ďakujem, som rada, že sa vám recept v mojom podaní páčil...
P.S. veľmi sa mi žiada ešte poďakovať všetkým tým neznámym ktorí si môj recept pozreli ale ja keby som sa rozbehla musela by som ďakovať všetkým rad radom... rodičom, deťom, súrodencom, priateľom, kamarátom, susedom a aj strýcovi Janovi no skrátka bola by to dlhá ďakovná reč a tak sa všetkým známym aj neznámym ospravedlňujem a ďakovačky prenechám iným...
P.S. pre tých ktorí nevedia o čom píšem sa ospravedlňujem, ostatní ktorí vedia sa možno aj zasmejú :-) pekný, aj keď u nás upršaný deň...
radost
@evusik
dakujem za úsmev..radosť..:-)
/zla je tu temer denne viac než dosť../
za recept ťa chválim..ja takéto nevarím zložitosti..my s dedkom aj jednoduchých prejeme sa do sýtosti..ale zato obdivujem..o dobré slovo mám najzáujem..
pokojný mokrý želám deň..
evusik
no vidíš! aj tomu by som mala zaďakovať :) evidentne to nezvládam...
jujoska
mnam... s bravcovou panenkou som uz robila, ale davno. Vdaka za inspiraciu , ukladam a co najskor dufam aj vyskusam. Pekne fotky, hlavne pohlad zblizka :-D
rea1
@evusik , bolo mäsíčko mäk(k)učké ako masielko, priam sa rozplývalo na jazyku? bola táto delikates(s)a úžasne harmonizujúcej chuti? lebo ak nie, body sa konať nebudú! :-))) a prečo ďakuješ len tak, án block a nie per persóna? dievča, dievča, ty si to nejak odflákla.
recept sa mi páči, robievam niečo podobné ale z bravčovej panenky, je to mimoriadne konzumné jedlo a hlavne, stačí k tomu iba zeleninová príloha a šalát, a to sa mi na tom asi páči najviac. :-))
soncya
Roztiahla si mi ústa do širokého úsmevu. 5*, KK netreba, robievam to.. :D
marcel83
@evusik čo tam po jednom Janovi :) Hlavne treba poďakovať všetkým tým neznámym tvojim fanúšikom, ktorí lajlkli tvoj recept, zdieľajú ho a šíria ho ďalej, či? :)
evusik
vidím, že som zas čosi zanedbala... tak sa polepším, a odpisujem každému zvlášť:
@jujoska keď ja mám rozpočet na stravu len 50 Eúr, tak som zvolila lacnú verziu :-)))
ale teraz chvíľu vážne - kukala som Welington od Žideka, to bol iný level, s husacou pečeňou, s hľuzovkou zavíjala som nad tým receptom, ale aspoň tie omelety som odkukala od neho... ináč rozpočet nepustí :-)
@rea1 zasiahla si ma priamo do srdca, ale veď som už písala, že mám rezervy... na druhej strane ja som dievča učenlivé a už som si dala záväzok po večeroch budem písať slohové práce na tému: dnes som varila pre mojich chlapov, len neviem ako to spravím, keď ja mám doma len jedného chlapa...
@pacik ďakujem za 5* aj úsmev, posielam späť :-)
@soncya ja mám dnes nepriamo úmernú náladu voči počasiu, čím je vonku škaredšie tým sa viac vyškieram... čím to asi je .-)
@marcel83 aj na tom už pracujem :-)
@methi pekné, že si mi napísala pekne :-) :-) :-)
rea1
@evusik , keď niekto, kto je sám ako prd v poli - ó, odpusť, chcela som samozrejme napísať ako prst v poli - varí pre svojich chlapov, aj ty s jedným na krku môžeš variť pre viacerých. a čo je tvoj muž horší ako tí chlapi? :-))) a odpisovať každému zvlášť sa robí tak, že každému menovite, samostatne, nie v jednej odpovedi. to tiež svedčí o tom, kto si ako svojich diskutérov váži. :-))) bože, blbneme tu ako pubertiaci, prečo asi? moja dnešná nálada úplne korešponduje s tvojou, pred chvíľou tu lialo ako z krhly a ja som sa báječnej bavila.
evusik
@rea1 no veď ja som v nedeľu (konkrétne toto jedlo) varila pre štyroch dospelých, jedného nezletilého a jedného kojenca... kojenec bol s nami pri stole ale jedla sa samozrejme nezúčastňoval... a jak mám ja nešťastná vtesnať tento počet, obsadenie a koniec koncov aj pohlavie vtesnať do úvodnej vety...
no a to že tu blbneme prinieslo svoje ovocie, môj recept vyhodili z titulnej strany, to aby som tu zbytočne nepohoršovala slušných ľudí...
rea1
@evusik , tak 1) to ma mrzí a za 2) konkrétne ktorých slušných ľudí by to pohoršovalo? ja viem iba o jednom/jednej a tú by som nenazvala práve slušnou osobou. ale tú pohoršuje každý vydarený a chválený (cudzí) recept. a tento tvoj vydarený je a chválený tiež - tak sa potom nečuduj. nemáš tak dobre variť. a keď už dobre varíš, nefoť. keď varíš i fotíš aspoň neuverejňuj. a keď dobre varíš, pekne fotíš a ešte aj uverejňuješ, tak hrdinsky nes následky a nečuduj sa. :-)))
denyany
Toto jedlo mám teoreticky zvládnuté, napozerané, videla som aj verziu s lososom. Ale som ho ešte nerobila. Budem musieť! Veľmi si ma navnadila a aj mne slinky tečú o sto-tristo!
altyn
@evusik , no, ja neviem, iba 9 (slovom:deväť) bodov? Neodflákla si to trošku? Ako mám teraz vedieť ako vypadajú tie šampiňóny pred a po nakrájaní, alebo cibuľa, alebo slaninka, veď ak ju neofotíš ani mäsiar nebude vedieť ako má prerastená slaninka(podľa niekoho) vyzerať... :-)))

Vôbec si nepostupovala krok za krokom! Aby si bola lepšia ako iný, mala si dať foto každej suroviny pred aj po úprave... A hlavne ti tam chýba foto toho, ako si pridala soľ, neodpustitelné!!!
Ale teraz vážne, nemám na to aby som toto urobil, no pri pohľade na tvoj recept som začal slintať ako pes a tak som si musel dať aspoň slepačí vývar (niečo na mňa lezie, no moja priateľka to nieje). Krásny výsledok dokonalej práce, krásna prezentácia a žiadne blbé "kecy" okolo... Samozrejme plný počet hviezdičiek.
1x danda3
izabella929
@evusik , skvelá práca, takto má vyzerať Wellington..veľmi pekne a chutne to vyzerá..páči sa mi použitie šampiňonov..pekná prezentácia..)
evusik
@altyn veru odflákla som to a okrem toho čo si vymenoval zabudla som odfotiť balenie - tak aby si vedel najprv preložíš cesto zprava doľava potom zľava doprava potom zdola nahor a ešte zhora nadol... potom to celé otočíš, preložíš na plech, potrieš vajíčkom a dáš piecť... pochopil si to dúfam :-) keby nie, vysvetlím znovu :-)
ale vážne, boli u nás deti tak sa moc nedalo fotiť, vnúčik mi pomáhal, napr. natierať vajíčkom, tak som bola rada, že som to bez úhony dostala do trúby...
ale toto nie je zložitý recept a ty si šikovný ty by si to určite zvládol a vieš ja sa nerada držím pôvodných receptov, rada si vymýšľam a toto je recept kde sa to dá, napr. už sa teším na jar keď bude mladý špenát a skúsim nejaké špenátové kombinácie...

zitar
Jój, či sa dobre bavím, milá debata..... no ale k jedlu: fantázia, mne sa aj fotky páčia, aj pohľad zďaleka,aj pohľad zblízka, aj na tanieri, aj vedľa taniera, dúfam, že spravím radosť "mojim chlapom", keď toto uvarím, už sa teším
zitar
Jój, či sa dobre bavím, milá debata..... no ale k jedlu: fantázia, mne sa aj fotky páčia, aj pohľad zďaleka,aj pohľad zblízka, aj na tanieri, aj vedľa taniera, dúfam, že spravím radosť "mojim chlapom", keď toto uvarím, už sa teším
zitar
No vidíš, tak ma to zaujalo, že to čítam znova a znova a prsty mi utekajú kade-tade, aby si vedela, že to myslím vážne, tak som to zdupľovala
altyn
@evusik pochopil, samozrejme:-))). Ja som chcel len pripomenut ze aj z 5 surovin sa da urobit roman na pokracovanie a pomazanka je sup-sup hotova.... :-))) A teraz idem ja sup-sup do prace... :-)))
evusik
@altyn keby len román na pokračovanie, občas aj argentínska telenovela :-)
evusik
@leomax ďakujem :-) radšej sa smejem ako hádam... a dnes je taký krásny deň, že škoda sedieť za PC, bohužiaľ ja sa od neho nepohnem do večera :-(
rea1
a po týždni dovolenky som sa vrátila a nazrela, ako sa nám zopsula tá pôvodne milá diskusia. a aha ho! - vôbec sa nezopsula, skončila rovnako milo a príjemne, zľahka poddrbkávajúco a mierne rozchechtano, presne taká aká bola, keď som odplachtila pomáhať dcére s najnovším úlovkom - volá sa riško, mal 49 cm, 3250 g a je úúúžasný, krásny, malinký a furt len drichme. zlatíčko. na takýto obed si ešte počká. recept ostal fajn, diskusia tiež (asi ostala prehliadnutá veďviemekým), ja som sa pochválila a tebe prajem príjemný týždeň. :-))))) jana
tatranocka
@rea1 tak veľká gratulácia a veľa zdravíčka obom (aj tebe,aby si sa vedela postarať :) ) A TS k tomu.
ampara
Gratulujem k Riškovi, nech je zdravý a robí vám radosť!
evusik
@rea1 veľká gratulácia k malinkému, určite je rozkošný :-) my sme sa takto vytešovali minulý rok keď sa nám narodilo tretie vnúčatko a presne dnes má pol rôčka, včera sme boli pozrieť mladých tak sme si aj vnúčatká vystískali... tak viem presne ako sa cítiš a prajem veľa zdravie Riškovi aj jeho maminke... krásny deň všetkým...
caterina
@evusik robila som sampionovo-slaninovu verziu a je to naozaj vynikajuce jedlo ;) urcite este zopakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia