
Dolnozemské zemiaky
Nečudujem sa, že sa dostali do knižky medzi 100 najlepších maďarských jedál.

Valašská kapusta
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept...

Hubové rizoto
Správne pripravené rizoto by malo byť vláčne a krémovité, keď sa naloží na tanier musí sa...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovom cestíčku (bez oleja)
Výborné šťavnaté mäso pečené v rúre a navyše bez kvapky oleja.

Hovädzie na zelenine s ryžou
Tento recept ma tiež naučil muž. Pre mňa bude mať vždy zvláštny význam - manžel mi ho...

Špagety s mäsovou omáčkou
Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to...

Balkánska fazuľa
Recept mám ešte z minulého milénia z kalendára, ale robím ho roky a postupne som ho trochu pomenila. Tu je moja verzia....

Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou
Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam...

Parádna Čína
recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme...

Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom
Tak takýto obed som pripravila, bol rýchlo urobený a výborný, zvládne ho aj ten , kto začína...

Hovädzie mäsové guľky v lahodnej stroganovskej omáčke
Všetci asi poznáte Beef Stroganoff - alebo jednoducho Stroganov . Receptov je neúrekom - pravých ,...

Špenátový prívarok
Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou verziou....

Stehno z daniela na červeno
Tento recept mám od jedného známeho, u ktorého som ho viac krát jedol. Napokon som...

Kuracie mäso s cestovinami
Ja milujem cestoviny, priateľ mäso. Tento recept je takým kompromisom medzi našimi chuťami a obaja...

Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...

Zelňačka jak jí vařím já
Zdravím a předem říkám, že si nedovolím dát název "Kapustnica", protože je to jako s...

Sobotňajšia cibuľová polievka
Môj ocko má rád také tie naše slovenské jedlá. Dnes len tak poznamenal že by mu...

Kelové karbonátky
Začína nám sezóna kelu tak som sa rozhodla pridať môj obľúbený kelový recept.

Dusené hovädzie s cesnakovou omáčkou a parmezánovou cuketou
Po nedobrovoľnom 1, 5-dňovom pôste (žalúdočná viróza... ) som dostal chuť na niečo poriadne. Za necelú...

Cacio e Pepe
Ak niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept....

Steak á la Philly cheesesteak
Napriek tomu, že vo Philadelphii som mala to štastie byť nie raz, nikdy som práve...

Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom
Červenú šošovicu si uvaríme. Po uvarení zmiešame s namočenými pohánkovými vločkami. Vypracujeme, dohustíme hraškou....

Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom
Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, ...

Mäsové lasagne
... tieto skvelé cestoviny sa dajú pripravovať so zeleninou, mäsom, ovocím, hubami a všeličím...

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

Kuracie nugetky
Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete...

Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej...

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....

Hortobágyi palacinky podľa mojej babky
Kto jedol babkin perkelt alebo paprikáš, najradšej by si oblízal všetky prsty, tanier aj nožík...

Jelení rezeň na maďarský spôsob
Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme,...

Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme...

Börek špenátovo-syrový
Výborný börek so syrom a s čerstvými lístkami špenátu :-) Je to jeden z najchutnejších börekov.

Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane
Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti......