Foto: hviezdickaz
Výborná roláda na spôsob pštrosích vajec. :)
porcií
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
6 ks uvarené natvrdo |
|
na vymastenie alobalu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
-
2
Na alobal kvapneme trošku oleja a rozotrieme ho po celej jeho časti. Naň navrstvíme fašírkovú zmes.
-
3
Na fašírkovú zmes poukladáme vajíčka uvarené natvrdo a roládu opatrne zvinieme.
-
4
Preložíme ju na plech, podlejeme ju vodou,do ktorej kvapneme trošku oleja. Dáme ju piecť do vyhriatej rúry.
-
5
Tu je roláda zbavená alobalu cca.po 50 min. pečenia.
-
6
A tu už je dopečená, všetko sa to pieklo cca.80-90 min. / 200 st.
-
7
Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, príp. čalamádou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html ) . Výborne chutí i nastudeno.
. A toto sa mi na roladach najviac paci,ze si ju kazdy moze naplnit cim len chce :) ,vdaka za komentar :)
Ale chcela som sa spýtať, prečo je v názve pštrosie vajce?
Ak si myslela niečo iné, sa ospravedlňujem, dnes si sedím na kábli...