Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 2. septembra 2012

Výborná roláda na spôsob pštrosích vajec. :)

6
porcií
80-90 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
6 ks uvarené natvrdo
 na vymastenie alobalu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 1
  2. 2

    Na alobal kvapneme trošku oleja a rozotrieme ho po celej jeho časti. Naň navrstvíme fašírkovú zmes.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 2
  3. 3

    Na fašírkovú zmes poukladáme vajíčka uvarené natvrdo a roládu opatrne zvinieme.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme ju na plech, podlejeme ju vodou,do ktorej kvapneme trošku oleja. Dáme ju piecť do vyhriatej rúry.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 4
  5. 5

    Tu je roláda zbavená alobalu cca.po 50 min. pečenia.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 5
  6. 6

    A tu už je dopečená, všetko sa to pieklo cca.80-90 min. / 200 st.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, príp. čalamádou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html ) . Výborne chutí i nastudeno.

    Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia  - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vazera vyborne, este ze som najedena :-) mne k tomu pasuju zemiaky na kyslo