Zapekaná brokolica so zemiakmi

jenni - fotkajenni, 27. februára 2014
Zapekaná brokolica so zemiakmi
Foto: jenni
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
5-6 ks
200 ml
70 g
1 strúčik
1 PL




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky, premyjeme vodou. Ružičky brokolice si dáme variť do vriacej vody na pár minút, pokým nezmäkne. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Varíme ich na miernom ohni približne 10 minút, aby zmäkli.

  2. 2

    Sójovú smotanu si vylejeme do misky, pridáme k nej soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Ochutíme s chilli korením, pridáme jednu polievkovú lyžicu lahôdkového droždia a približne pol čajovej lyžičky kurkumy. Nakoniec do smotany pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a poriadne premiešame.

  3. 3

    Zemiaky a brokolicu uložíme do zapekanej misky a prelejeme smotanou. Na vrch nasypeme mandle bez šupky alebo mandľové lupienky a pečieme asi 20 minút pri 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

jatea
Zapekanú zeleninu mám veľmi rada. Len neviem, čo je lahôdkové droždie
garanco
Zaujímavé zloženie, určite veľmi chutné jedlo. Tiež sa chcem opýtať na to lahôdkové droždie a či je nutné pridať ho do jedla, resp. či sa môže nahradiť iným droždím.
rea1
juj, či sa mi to len páči. robievam doma, len s trošku inou zálievkou (či ako nazvať tú omáčku, v ktorej sa to namatle. :-) ). lahôdkové droždie dostať v potravinách ale i niektorých drogériách pod pseudonymom TEBI droždie. ja osobne ho sypem do polievok a hocikam do jedál, veď B vitamínu nie je nikdy dosť.
jenni
lahôdkové droždie je vhodné na dochutenie, či už polievok, zálievok, omáčok, zvyknem ho používať v nátierkach robených z tofu. je nabité vitamínom B :) Nie je nutné ho tam pridať, nenahrádzajte ho ani iným droždím, stačí jednoducho vynechať :)
marianne
namiesto sojovej smotany som dala kokosove mlieko,sedi tam tiez perfektne ...
mariamka
vyborny recept/namet, iste veci sa daju prisposobit, nahradit, tiez vitam taketo zdrave mnamky :) @marianne to dobre vymyslela, ze dala zemiacky navrch, aj sa pekne zapiekli, ste sikovne baby :)
eviana
Tak toto si niekedy vyskúšam spraviť aj ja... veľmo sa mi popačuje, milujem zemiaky aj brokolicu, mňam... 5*
elysa
parádne jedlo, páči sa mi, kk
veronika353
Taky to dělávám,nejradši mám,když jsou nové brambory.Nedávám smetanu,zaleju rozšlehanými vajíčky s nastrouhaným sýrem:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia