Tagliatelle Contadina fotorecept

uschi - fotkauschi, 6. júla 2010
Tagliatelle Contadina (fotorecept)
Foto: uschi

Tieto cestoviny boli veľmi obľúbené v talianskej reštaurácii, kde som pracovala. Kvôli času som recept málinko upravila, ale stále sú to tie chutné, Talianskom Zobraziť celý popisTieto cestoviny boli veľmi obľúbené v talianskej reštaurácii, kde som pracovala. Kvôli času som recept málinko upravila, ale stále sú to tie chutné, Talianskom prevoňané tagliatelle.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 250 g
1 ks
200 g
200 g
3-4 strúčiky
200 ml
150-200 ml




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale "al dente". Scedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a uložíme na teplé miesto. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, špenát rozmrazíme, baklažán opláchneme a nakrájame na kocky.

    Tagliatelle Contadina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja orestujeme prelisované strúčiky cesnaku /alebo nakrájané na plátky/, pridáme huby a zeleninu a restujeme do skoro mäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, smotanu, paradajkové pyré a krátko povaríme. Nakoniec opatrne vmiešame cestoviny a prehrejeme.

    Tagliatelle Contadina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko dôkladne premiešame, poprípade dochutíme soľou a korením a naservírujeme na taniere. Ozdobíme bazalkou a môžeme posypať strúhaným parmezánom, alebo eidamom. Cestoviny nevyzerajú nejako lákavo, no netreba sa nechať odradiť, sú šťavnaté a chutné.

    Tagliatelle Contadina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Práve že vyzerajú veľmi lákavo. Na záhradke očakávam prvú úrodu zukín. Asi by to nebolo ono, namiesto baklažánu. Tak pozriem niekde ten baklažán.
sjuz
toto by mi určite chutilo...:)
evusik
vyzerá to veľmi lákavo, takéto cestoviny môžem hocikedy :-)
enerrgizer
...trošku som sa prehrabal v tvojich receptoch...radosť čítať a pozerať...
forneta
a nechcem byť protivná ale mohli by ste mi povedať,ak bola tá malá zmena...?? ďakujem... =))
uschi
forneta jasné, smotanou som nahradila bešamelovú omáčku pripravenu z masla, múky a smotany a namiesto paradajkovej omáčky variacej sa pomaličky niekoľko hodín s bylinkami, olivovým olejom, cibuľkou...som dala iba obyčajné pyré. Buď rozmixujem lúpané paradajky z konzervy, alebo čerstvé ošúpané.
A ešte niečo, tykaj mi.
moli
Ingrediencie samé dobroty, výsledok na zjedenie, ukladám do KK! :o)
nikuske
Jedlo bolo výborné (aj bez baklazanu), vďaka za recept
motyka
Dnes som ich robila, ale bez baklažánu. Boli aj tak výborné. Ďakujem za super recept. Pridala som trocha kukurice s konzervy - mala som v chladničke, bolo potrebné použiť. Tiež to bolo dobré a doplnilo aj efekt na tanieri. Ďakujem za recept. Budú v našej kuchyni častejšie.
tifani
Kedze som baklazan nasla v chladnicke nahnity tak som namiesto neho dala krabie tycinky. Aj tak to bolo vynikajuce. Pridavam do takychto cestovin nasucho opecene slnecnicove semena. Nam to tak chuti. Urcite ich skusim aj s baklazanom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia