Foto: romanetta
Tento recept mám od svojej veľmi dobrej priateľky, ktorá už Bohu žiaľ nie je medzi nami. Je to fantastická čína, ktorá si svojou chuťou dostane Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej veľmi dobrej priateľky, ktorá už Bohu žiaľ nie je medzi nami. Je to fantastická čína, ktorá si svojou chuťou dostane každého... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Nakrájané kuracie masko si zapácujeme na 15 min. Pác: nakrájané maso, solamil, vajcia. (Soľ nie, lebo maso pustí šťavu.)
-
3
Všetko masko dať na panvicu s olejom a opražiť na prudko 20 min.
-
4
Zoberieme si druhý hrniec, na oleji opražíme arašidy, šampiňóny scedíme a pridáme tiež, potom ananás, ale bez šťavy, ktorú si odložíme na neskor.
-
5
Do hrnca pridáme maso, ananásovú šťavu, kečup, horčicu, trochu octu, vegetu, magi, trochu soli, soj. omáčku, na kolieska pokrájanú cibuľu a na tenké rezance pokrájanú mrkvu.
-
6
Necháme dusiť cca 20 minút. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!!! :-)
recepty.vareni.cz/secuanska-kureci-smes/,...
na googli ich najdes kopu a ako vidis kazdy je uplne iny, inak ja si myslim ze sečuan neznamena cinsky, Sečuan je jedna z cinskych provincii, tak sa asi vola podla toho
varecha.pravda.sk/recepty/5-minutove-bo-stir-fry-miesaj-a...
@agora , myslis tuto?
varecha.pravda.sk/recepty/secuanska-ostro-kysla-polievka-...
nehnevaj sa na tych co ti tu radia, radsej zbieraj taketo skusenosti a uvidis ako ti pomozu v dalsom vyvoji tvojich kulinarskych skusenosti.
Nuz po pravde - JA som este nemala stastie ochutnat 40 minutovu cinu aj ked tvrdis, ze je to "Najlepšia čína". Chutove by si sa s nejakymi tymi surovinami trosku aj trafila, ale ten postup je skor typycky pre nase dusenie masa, pretoze cas a mnozstvo v akom to robis je obrovske.
Cina sa prave vyznacuje tou rychlostou pripravy pretoze sa "opekaju" ozaj v malych mnozstvach a naviac individualne, pretoze vo WOK ani nie je mozne taketo mnozstvo urobit - specialne na elektrickych sporakoch.
Prave pri tom opekani sa tvori ta specificka chut jedla ktoru vytvaraju tie samostatne rychle "stir-fry" a radsej pouzivaju "ginger root" a ine specialne rybie omacky a ine "octy" ako by tam mali dat kečup.
Na druhej strane uznavam, ze pri vareni tohto receptu myslis na svoju dobru priateľku.
185g chude bravcove maso,125g sunky,8 susenych hub -Shitaky , 125g vodnych gastanov odkvapkanych, 1/2 cerstvej cervenej papriky, 30g odkvapkanych bambusovych vyhonkov, 20g cerstvych fazulovych vyhonkov, 8 jarne cibulky,250g olupane stredne velke garnaty, 7 salky chicken vyvar,1/2 salky suche biele vino, 1PL soy omacka, 1/2chili omacka, 1/2 sol, 2PL kukuricny skrob, 1/4 salky vody, 2KL ocot biely, 1KL sezam olej, 1 vajicko, 1PL vody,exstra 250g makke tofu.
V hrceku huby zalejeme horucou vodou a nechame ich 30 minut namocene. Potom ich scedime, narezeme na tenke rezanceky,tak tiez aj bravcove, sunku, bambusove vyhonky, vodne gastany. Posekame na drobno jarnu cibulku. Do vacsieho hrnca dame hydinovy vyvar, vino, soy omacku, chilli omacku, sol a privedieme do varu. Varime odkrite 5minut a potom hrniec odstavime a dame stranou. Do mensej misticky dame vodu,do ktorej pridame kukuricny skrob (cornflour), rozmiesame a vlejeme do hydinoveho vyvaru, zahustime,miesame pokial sa to spoji. Hrniec dame naspat na sporak, miesame pokial zacne vriet, plamen stisime a pridame sunku, bravcove maso, bambusove vyhonky, vodny gastan a cerstvu cervenu papriku, huby, stale miesame pokial sa to spoji. Varime na miernom ohni cca 5minut. Potom zamiesame ocot a sezam olej. Vajicko rozslahame v extra vode lahko vidlickou a pomocou vidlicky vlejeme do hydinoveho vyvaru za staleho miesania. Nakoniec pridame jarnu cibulku a tofu pokrajanu na 1cm (1/2in) kocky a pridame olupane garnaty (prawns). Varime este 1-2 minuty.