Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca fotorecept
Foto: bibia1
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a potrieme horčicou z oboch strán. Necháme 15 min. odstáť.
-
2
Mäsko si uložíme na platňu a posypeme ho cibuľkou.
-
3
Vložíme do parného hrnca a zapneme na 45 - 50 min.
-
4
5 minút pred koncom položíme na každý kus mäska plátok syra. Ja som vložila aj pár ružičiek brokolice. Syr sa krásne roztečie.
-
5
Zaznie gong. Vývar si zlejeme do hrnca a postavíme na sporák. Necháme prejsť varom, už nesolíme, ani nekoreníme, (šťava z mäska obsahuje všetky chute korenín), len pridáme medzi prsty sušeného oregana, lyžicu horčice, dobre premiešame a zahustíme múkou. Premiešame, odstavíme z ohňa a roztlačíme cesnak, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Podávame s ryžou tiež z parného hrnca, pridáme mäsko a podlejeme omáčkou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu