
Slávky na zelenine
Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v...

Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Ražniči na pórkovej omáčke
Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do...

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Plnené jelenčie pliecko
Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...

Hubová vodová polievka
Takúto polievku varievala moja babka, mama, varievam ju aj ja a varieva ju aj moja...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Amaretto zo slivkových kôstok
Rozmýšľal som, ako využiť kôstky zo sliviek, ktoré mi zostali po varení lekváru. Našiel...

Rýchly perník
robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Voňavé vianočné medovníčky
Vajcia rozmiešame s cukrom. Med zohrejeme a horúci ho zmiešame s klinčekami, škoricou, múkou a práškom do...

Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...