prazdny

Cestoviny s gorgonzolovou omáčkou, hľuzovkou a pancettou

Cestoviny

Jednoduchý hravý recept na skvelé domáce cestoviny vám v tomto videu predstaví účastník kulinárskej show Bez servítky...

prazdny

Bezlepkové kysnuté tlačené koláče

Koláče

Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....

prazdny

Čokoládové cookies pre šibačov

Dezerty

Jednoduchý, chutný, trvanlivý a v našej rodine obľúbený recept vhodný na každú príležitosť.

prazdny

Nátierka zo slnečnicových jadierok

Bezmäsité jedlá

Chutná zdravá verzia nátierky, nerobím často, ale keď áno, hneď všetko zjeme ;-)

prazdny

Kurací perkelt

Kuracie mäso

Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

prazdny

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami

Bezmäsité jedlá

Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

prazdny

Tiramisu

Dezerty

Krém: Vymiešame tvaroh, šľahačku a cukor.

prazdny

Mrkvičkovo-polníčkový šalát

Šaláty

Rozhodla som sa, že si vymyslím šalátik s polníčka, keďže som piekla kuriatko a chceli sme k...

prazdny

Môj jednoduchý grécky šalát

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol vlastne len náhodne. Skombinovala som čo nám v záhradke vyrástlo so syrom a...

prazdny

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom

Hovädzie mäso

Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

prazdny

Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou

Hlavné jedlá

Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...

prazdny

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

prazdny

Čerešňové smoothie

Nápoje

Ovocie nakrájame na malé kúsky, vyberieme kôstky z čerešní a dáme do mrazničky zmraziť.

prazdny

Makový závin s ringlotami

Koláče

Zamiesime si kysnuté cesto, ja som ho miešala aj nechala vykysnúť v pekárni na chlieb, ...

prazdny

Filé zapečené s nivou

Hlavné jedlá

Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

prazdny

Nutellové „brownies“

Koláče

Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať...

prazdny

Pistáciové kupolky v ružovej poleve

Dezerty

Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...

prazdny

Farfalle - tuniakový šalát

Cestoviny

Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...

prazdny

Zeleninové buchtičky

Hlavné jedlá

Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

prazdny

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou

Kuracie mäso

Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

prazdny

Kvet bazy v palacinkovom ceste

Dezerty

Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, ...

prazdny

Bavorský syrový šalát

Bravčové mäso

Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...

prazdny

Želé z bazy

je to recept od mojej kolegine je uplne lahky a ty co maju radi Bazu si pochutnaju......

prazdny

Brokolicová polievočka

Bezmäsité jedlá

Krémové polievky milujeme, táto je naša najobľúbenejšia.

prazdny

Pesto

Prílohy

Recept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že...

prazdny

Tekvicový koláč

Koláče

Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...

prazdny

Medovník na biskupský spôsob

Koláče

Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....

prazdny

Ríbezľový koláč pod bielkovou perinou

Koláče

Koláč z orechovo-kávového cesta s čerstvými ríbezľami pod bielkovou penou. Môžeme ho upiecť v tortovej forme alebo aj na plechu....

prazdny

Musaka z baklažánov

Bezmäsité jedlá

Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...

prazdny

Kurča na hubách

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...