15 minút
príprava
príprava
Suroviny
Na krém: | |
140 g |
|
z 1 citróna |
|
250 g |
|
250 ml |
|
1 |
|
100 ml vlažná |
|
100 g |
|
250 g čerstvé |
|
Na ozdobenie: | |
čerstvé |
|
strúhané |
|
Postup
-
1
Na krém ručným ponorným mixérom z jahôd,cukru a citrónovej štavy pripravíme pyré.Vmiešame jogurt.Smotanu vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom dotuha.želatínový stužovač pripravíme podľa návodu s vodou a vmiešame do pyré z jahôd a jogurtu.
- 2
Nakoniec zľahka vmiešame šlahačku.Formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno položíme piškóty.Nalejeme tretinu krému a postup opakujeme,pokiaľ máme krém.Ukončíme piškótami a vložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
- 3
Pred podávaním vyklopíme z formy,nakrájame a ozdobíme jahodami a pistáciami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu