Veľkonočné mini Pavlovky
Foto: littlesweets
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina
porcií
príprava
na 90 °C
Suroviny
4 ks (veľkosť M) |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
250 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielky šľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom približne 4 minúty.
- 2
Pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme asi 1 minutu.
- 3
Nakoniec pridáme ocot a jemne zašľaháme.
- 4
Sneh musí byť krásne tuhý, aby špička pekne držala a nepadala.
- 5
Pomocou lyžice vytvarujeme na plech vystlaný papierom na pečenie mini Pavlovky a ušká zajačika. Zo zvyšného snehu vytvarujeme malé pusinky.
- 6
Pečieme 2 hodiny pri teplote 90 stupnňov Celzia.
- 7
Po 2 hodinách vypneme rúru, ale plech nevytiahneme. Otvoríme dvierka a necháme plech s mini Pavlovkami vychladnúť v rúre.
- 8
Krém: Všetky suroviny vyšľahame na krém.
- 9
Na vychladnuté mini Pavlovky nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka krém.
- 10
Nakoniec dozdobíme uškami a pusinkami podľa predstáv. Prajem krásnu Veľkú noc.
Tiež snehový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu