Snehový dezert
Snehový dezert

Veľkonočné mini Pavlovky

littlesweets - fotkalittlesweets, 18. februára 2024

Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina

6
porcií
160 minút
príprava
120 minút
na 90 °C

Suroviny

4 ks (veľkosť M)
250 g
100 g
1 ČL
1 štipka
Krém:
1 bal.
250 ml (33 %)
1 PL
1 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom približne 4 minúty.

  2. 2

    Pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme asi 1 minutu.

  3. 3

    Nakoniec pridáme ocot a jemne zašľaháme.

  4. 4

    Sneh musí byť krásne tuhý, aby špička pekne držala a nepadala.

  5. 5

    Pomocou lyžice vytvarujeme na plech vystlaný papierom na pečenie mini Pavlovky a ušká zajačika. Zo zvyšného snehu vytvarujeme malé pusinky.

  6. 6

    Pečieme 2 hodiny pri teplote 90 stupnňov Celzia.

  7. 7

    Po 2 hodinách vypneme rúru, ale plech nevytiahneme. Otvoríme dvierka a necháme plech s mini Pavlovkami vychladnúť v rúre.

  8. 8

    Krém: Všetky suroviny vyšľahame na krém.

  9. 9

    Na vychladnuté mini Pavlovky nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka krém.

  10. 10

    Nakoniec dozdobíme uškami a pusinkami podľa predstáv. Prajem krásnu Veľkú noc.

Diskusia k receptu

luciiii
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na akom programe ich pečiete? Vyzerajú nádherne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia