Bezlepková farebná kocka

dada1 - fotkadada1, 16. augusta 2013
Bezlepková farebná kocka
Foto: dada1
15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
6 PL
4 PL
1/2 ČL
8 ks
Krém:
300 ml
1 ks
100 g
250 g
60 g
1 PL
Poleva:
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľahame s cukrom, pridáme žltky, premiešame. Varechou zľahka zamiešame kakao a sódu bikarbonu. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť na vopred predhriatú trúbu 220°C.

  2. 2

    Plnka: Mlieko prevaríme s cukrom, zahustíme zlatým klasom a necháme vychladnúť. Po vychladnuti zašľaháme maslo s rumom. Plnku rozdelíme na dve časti , kde do jedne časti pridáme nutellu a prešľaháme.

  3. 3

    Dobre vychladnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a striedame bielu a nutelovú plnku. Ďalej si dáme roztopit nad paru CERU - stužený tuk a pridáme doň varenú čokoládu.Na koláč vylejeme čokoladovu polevu a neskôr dáme zachladiť.

Diskusia k receptu

martamm
Dada1, naozaj sa dá cesto upiecť bez akejkoľvek múky? Chcem posunúť recept kamoške, ale veru sa mi to nezdá, dík za info :)
dada1
Tiež som mala menšie obavy , ale dá sa upiecť úplne super, len potom ku koncu pečenia by som druhý krat znižila telotu na 190°C.
iwuska
toto je podla mna takmer ako zamatova rolada, ale vo forme rezov. inak to je moj oblubeny zakusok
sunny26
suhlasim s @iwuska , je to zamatova rolada a ta je uplne uzasna, bez muky sa nie len v pohode upecie, ale v pripade rolady sa s tym cestom da bez problemov dalej pracovat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia