
Çoban Kavurma - Turecko
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa...

Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...

Študentský džuveč
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú...

Cukinová čalamáda na štipľavo
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične...

Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf
Ďalšie hrejivé, bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...

Mikulášska mňamka
Konečne som po dlhej dobe v nedeľu varila ja. A toto je výsledok :-) Dúfam že...

Vepřová plec po Bakoňsku
A opět si hraji s ohněm , když na tyto stránky dávám jídlo , které je asi...

Dezert z pečených jabĺk
Tento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď...

Zasnežené medovníčky
Vajcia vyšľaháme s cukrom potom pridáme ostatné prísady a necháme odležať prikryté vlhkou utierkou do druhého dňa....

Špargľa s medvedím cesnakom
... a ešte mozzarellou a nakladaným ružovým zázvorom. Ono to vlastne ani nie je recept,...

Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...

Kocky z lístkového cesta
Prichádza návšteva a vy ju nemáte čím ponúknuť? Po tomto recepte už budete mať :)))

Kapustovo-jablkové koláče
Kto má rád kapustu na sladko, ten si iste pride na svoje :-) ale verím, ...

Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...

Štedrý jablčník
Tento koláč v lete pekávam ako jablčník, teda len s jablkovou plnkou. Teraz, keď...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...

Jahodový rez
Tento zákusok pripravujem hlavne keď su čerstvé jahody, veľmi nám všetkým chutí, dúfam že bude aj vám

Srnčie plece rolované
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a...

Pohánkovo-žĺtkové venčeky
Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový múčnik.

Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...

Čerešňové kakaové valčeky
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme...

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...

Kurací rýchlik
Nechce sa mi variť a ani nič extra vymýšľať, takže - rýchlovka, chuťovka a šetrenie...