Zase raz cestovinky na trocha iný spôsob a opäť je to veľmi jednoduché jedlo v štýle čo chladnička dala :) Opäť je to porcia Zobraziť celý popisZase raz cestovinky na trocha iný spôsob a opäť je to veľmi jednoduché jedlo v štýle čo chladnička dala :) Opäť je to porcia asi pre jednu osobu :).
porcia
príprava
Postup
-
1
Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska, rajčinu olúpeme a nakrájame na kúsky (ja rajčiny lúpem tak, že ich ponorím na chvíľu do horúcej vody a ide to jedna báseň :)). Cesnak si pretlačíme.
- 2
Vo woku si rozohrejeme olej, pridáme mladú cibuľku a poriadne osolíme. Krátko ju popražíme z každej strany. Podlejeme trochou vody (asi 1/3 hrnčeka) a podusíme, kým sa časť vody nevyparí. Pridáme rajčinu a dusíme až kým sa nevyparí všetka voda.
- 3
K zmesi vo woku pridáme smotanu na varenie, pridáme sušenú bazalku (ja ju zvyknem ešte predtým podrviť v mažiari) a privedieme k varu. Následne pridám syr Rival s bryndzou (je to bryndza zmiešaná so syrom s modrozelenou plesňou, dá sa nájsť v obchode). Ešte krátko povaríme, aby sa nám syr pekne roztopil, popr. dochutíme ešte soľou či bazalkou.
- 4
Podávame s cestovinami (mne sa veľmi osvedčili trojfarebné vrtuľky, mňam :)). Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu