Rýchla omáčka na cestoviny

1cuba1libre1 - fotka1cuba1libre1, 22. mája 2012

Zase raz cestovinky na trocha iný spôsob a opäť je to veľmi jednoduché jedlo v štýle čo chladnička dala :) Opäť je to porcia Zobraziť celý popisZase raz cestovinky na trocha iný spôsob a opäť je to veľmi jednoduché jedlo v štýle čo chladnička dala :) Opäť je to porcia asi pre jednu osobu :).

1
porcia
20-30 minút
príprava

Suroviny

1
1
1-2
cca 1/2
cca 1/2




Postup

  1. 1

    Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska, rajčinu olúpeme a nakrájame na kúsky (ja rajčiny lúpem tak, že ich ponorím na chvíľu do horúcej vody a ide to jedna báseň :)). Cesnak si pretlačíme.

  2. 2

    Vo woku si rozohrejeme olej, pridáme mladú cibuľku a poriadne osolíme. Krátko ju popražíme z každej strany. Podlejeme trochou vody (asi 1/3 hrnčeka) a podusíme, kým sa časť vody nevyparí. Pridáme rajčinu a dusíme až kým sa nevyparí všetka voda.

  3. 3

    K zmesi vo woku pridáme smotanu na varenie, pridáme sušenú bazalku (ja ju zvyknem ešte predtým podrviť v mažiari) a privedieme k varu. Následne pridám syr Rival s bryndzou (je to bryndza zmiešaná so syrom s modrozelenou plesňou, dá sa nájsť v obchode). Ešte krátko povaríme, aby sa nám syr pekne roztopil, popr. dochutíme ešte soľou či bazalkou.

  4. 4

    Podávame s cestovinami (mne sa veľmi osvedčili trojfarebné vrtuľky, mňam :)). Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

martamm
Určite výborná, ukladám, cetsopviny často robím...
jeka
receptík zaujímavý a zároveň uložený.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia