Výborné vegánske rizoto
Postup
-
1
Hrach, šošovicu a krúpy dáme variť v slanej vode s asi dvoma polievkovými lyžicami sójovej omáčky. Vody dajte zhruba 1 cm nad varené strukoviny v hrnci. Varíme cca 20 min Pozn.: Množstvá si určíte sami. Ja si kupujem sušené strukoviny do polievky, ktoré už sú zabalené ako zmes v obchodoch.
- 2
V ďalšom hrnci si pražíme cibuľku. Ja si ju krájam na polovicu a potom na polkruhy. Pražíme, kým cibuľa nebude sladkastá a mäkká.
- 3
Pridáme ryžu a chvíľu ju popražíme.
- 4
Varené strukoviny vlejeme do hrnca s ryžou. Hrach ešte pravdepodobne nebude mäkký, tým mu dáme šancu zmäknúť. Vývar sa vsiakne do ryže a tá dostane celkom inú chuť.
- 5
Dolejeme horúcu vodu 1 -2 cm nad zmes. Pridáme soľ a sójovú omáčku.
- 6
Po odparení vody je zmes hotová. Podľa chuti ešte pridajte sol a omáčku. Ja do nej vmiešavam ešte niečo pikantné, napr, chilli omáčku. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu