Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
Jednoduchá roláda s džemom
Žĺtky oddelíme od bielkov. K bielkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh....
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...
Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Šalát s cviklou a pomarančom
Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Pomaranč a uvarenú cviklu nakrájame na mesiačiky.
Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...
Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky....
Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča
Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...
Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...
Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....
Pohánkové jablkové pité bez lepku
Vyskúšajte malú obmenu obľúbeného koláča – pohánkové jablkové pité. Prekvapí vás, aká je to chutná kombinácia....
Pečené jabĺčka s mandľami
Hrozienka namočíme do rumu, pridáme PL masla, mierne zohrejeme a necháme ich napučať. Z...
Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...
Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Kinder cookies
Maslo necháme roztopiť na mierne zohriatej platni. Roztopené stiahneme z platne, vylejeme do misky a...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...
Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...
Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou
Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...
Kukuričná kaša s medom a ovocím
Na dochutenie tejto kaše môžete použiť akékoľvek čerstvé bobuľové ovocie.
Chia kokosový nákyp s ovocím
Kokos, chia a ananás - to je ideálna kombinácia pre všetkých, ktorí majú chuť na...