Marianna rezy

veronka - bez fotkyveronka, 20. apríla 2014
Marianna rezy
Foto: veronka

orechový kysnutý koláčik známy aj ako žerbo rezy

Suroviny

500 g
20 g
cca 200 ml
1 ČL
2 ks
250 g
1/2 bal
Plnka:
200 g
250 g
malá naberačka




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru najskôr urobíme kvások . Do misky preosejeme múku aby sa prevzdušnila .Pridáme kvások, zmäknutý palmarín a ostatné ingrediencie . Dobre vymiesime a vypracujeme jemné cesto . Prikryjeme obrúskom, na teplom mieste necháme vykysnúť asi hodinu

  2. 2

    Kým cesto kysne pripravíme orechovú plnku. Do kastrólika dáme zovrieť mlieko s cukrom a zomleté orechy. Necháme vychladnúť

  3. 3

    Ked´ cesto zdvojnásobí svoj objem preložíme ho na dosku. Rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme na veľkosť plechu

  4. 4

    Plech vystelieme papierom na pečenie.Pomocou valčeka preložíme plát cesta až po okraje plechu. Na cesto dáme slivkový lekvár a orechovú plnku. Znova opakujeme vrstvy. Vrch prekryjeme cestom a popicháme aby nenafúkol a unikala para. Ja som tentoraz na vrch urobila mriežku a pred pečením potrela vajíčkom.

  5. 5

    Vrch upečeného koláča polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

veronka
aj ja na vianoce robievam štedrák, ten je výdatnejší a bohatší o makovú aj tvarohovú plnku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia