Foto: veronka
orechový kysnutý koláčik známy aj ako žerbo rezy
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, droždia a cukru najskôr urobíme kvások . Do misky preosejeme múku aby sa prevzdušnila .Pridáme kvások, zmäknutý palmarín a ostatné ingrediencie . Dobre vymiesime a vypracujeme jemné cesto . Prikryjeme obrúskom, na teplom mieste necháme vykysnúť asi hodinu
- 2
Kým cesto kysne pripravíme orechovú plnku. Do kastrólika dáme zovrieť mlieko s cukrom a zomleté orechy. Necháme vychladnúť
- 3
Ked´ cesto zdvojnásobí svoj objem preložíme ho na dosku. Rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme na veľkosť plechu
- 4
Plech vystelieme papierom na pečenie.Pomocou valčeka preložíme plát cesta až po okraje plechu. Na cesto dáme slivkový lekvár a orechovú plnku. Znova opakujeme vrstvy. Vrch prekryjeme cestom a popicháme aby nenafúkol a unikala para. Ja som tentoraz na vrch urobila mriežku a pred pečením potrela vajíčkom.
- 5
Vrch upečeného koláča polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu