
Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Syrový šalát
Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...

Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

Šalátový dresing vinaigrette
Jemný kyslastý dresing úžasne pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu. Ak ste ho doteraz nerobievali, tak...

Mini čoko-banánové bábovky s čučoriedkami
Banány rozpučíme vidličkou alebo v blenderi. Vajca vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme banány, olej...

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Voňavé vianočné medovníčky
Vajcia rozmiešame s cukrom. Med zohrejeme a horúci ho zmiešame s klinčekami, škoricou, múkou a práškom do...

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...

Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

Syrovo-arašidové slané toliariky
Pekávam bežne tieto jednohubky, sú vynikajúce k vínu. proste na posedenie s priatelmi.

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....