Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Čokoládová pena s lesným ovocím
Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky,...
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Kávové prekvapenie
Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som...
Jablkové obojstranné rezy
Ak mate ešte minuloročné jablká, tak ako ja, tak ich využite na takýto obojstranný koláč. Samozrejme, že...
Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...
Stredoveké šišky
Sladká dobrota podľa starého receptu, v ktorej hrá hlavnú úlohu kombinácia slanej chuti bieleho pečiva so...
Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...
Cookies so sušenými paradajkami a syrom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, čierne korenie, ...
Originálna jedlá dekorácia v tvare kôry stromu
Do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vyšľaháme a pridáme vaječný bielok. Opäť...
Sójovo–jablkový šalát
Všetky suroviny premiešame a šalát necháme odležať. Podávame s bielym chlebom alebo opečenou bagetou.
Tvarohový dezert s kivi
Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu...
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Lahodný avokádovo-hruškový šalát
Salat, v ktorom sa stretne sladka hruska, pikantna rukola a lahodne avokado so slanym syrom...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Figovo-pomarančový koláč na spôsob crumble
Náš figovník sa rozhodol zarodiť až na jeseň, takže som potrebovala spotrebovať figy....
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...