Sladké placky z pohánkového tvarohu

dada777 - fotkadada777, 3. augusta 2013
Sladké placky z pohánkového tvarohu
Foto: dada777

Jednoduché a veľmi chutné tvarohové placky, ktoré si pre bezmliečnu diétu pripravíme z pohánkového tvarohu. Alebo ich môžeme pripraviť z tvarohu z kravského mlieka. Zobraziť celý popisJednoduché a veľmi chutné tvarohové placky, ktoré si pre bezmliečnu diétu pripravíme z pohánkového tvarohu. Alebo ich môžeme pripraviť z tvarohu z kravského mlieka. Placky sa dajú podávať ozdobené rôznym spôsobom.

3-4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 PL
50 g
1 ks
80 g
80 g
3 - 5 PL




Postup

  1. 1

    Z tvarohu, masla, cukru, vajca, krupice, múky a strúhanky spracujeme cesto. Ak je príliš riedke, pridáme podľa potreby strúhanku.

  2. 2

    Z cesta naberáme kúsky asi veľkosti orecha a na pomúčenej doske alebo v ruke ich jemne roztlačíme na placky. Placky vložíme do osolenej vriacej vody a keď vyplávu hore, opatrne ich vyberieme.

    Sladké placky z pohánkového tvarohu - obrázok 2
  3. 3

    Slivky nakrájame na malé kocky, pridáme kryštálový cukor a pomaly podusíme. Týmto ovocím ozdobíme placky a podávame. Tvarohové placky môžeme ozdobovať rôzne. Môžeme ich posypať aj kakaom, škoricou, orechami alebo kompótom. Dobrú chuť!

    Sladké placky z pohánkového tvarohu - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Ušlo mi to, chcem napísať, aký nezriedkavý spôsob prípravy placiek, ale páči sa mi to, treba vyskúšať. Musí sa tam dať strúhanka, nestačí pridať niektorú tú múku?
dada777
@evanaaa , nie nemusíš dať strúhanku. Môžeš si aj podľa veľkosti vajíčka prispôsobiť pomer krupice a namiesto polohrubej múky môžeš dať hrubú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia