Mrkvovo-pomarančový krém fotorecept
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 29. apríla 2016
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 29. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a pomaranč očistíme. Mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pomaranč nakrájame na kúsky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme strúhanú mrkvu a urestujeme.
- 2
Po chvíľke pridáme nakrájaný pomaranč a zalejeme vodou. Necháme zovrieť, prilejeme pomarančový džús a mlieko. Rozmixujeme, ale nie úplne, tak aby v polievke zostali kúsky mrkvy. Nakoniec zjemníme polievku sladkou smotanou.
- 3
Múku, vajce, mlieko a soľ zmiešame na hustejšie cesto. Pomocou strúhadla formujeme malé guľôčky, ktoré fritujeme v oleji. Polievku podávame ozdobenú zeleninou, narezanou na rezance (julienne) a opečenými guľôčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu