Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kucharka
„Čo dnes varíte? Február 2024”
Vrchné šupy sa opatrne stiahnu, ide to ľahko, calçots sa namáčajú do špeciálnej omáčky podobnej - romesco - a nadvihnú sa nad hlavu a strčia sa do úst, calçots sa pomaly ťahá von, šupa sa sťahuje a takto pomaly a neslušne sa jedia.
V reštaurácii vám k ním ponúkajú podbradník ! ☺️


kucharka
„Čo dnes varíte? Február 2024”
Obdobie fašiangov a karnevalov sa u nás spája s "calçots". Sú to cibule, ktoré sa pred tým ako sa začínajú zaguľatovať, vyberú z hliny a potom sa tam zase zasadia. Cibule sú potom dlhé, tvarom sa podobajú na pór.
Najlepšie sú pečené na grile. Ja som ich robila dnes v rúre.
Najskôr sa trochu očistia….


blissofplants
„Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť?”
@kristinaseda

Odolať jedlu neviem ani ja.😉
Súhlasím ale s @dr.
80% zdravá vyvážená strava, žiadne diéty len pevná vôľa pri zdravom stravovaní, neponáhlať sa, jedlo si vychutnať a 20% cvičenie..
U mňa funguje rýchla chôdza/inak necvičím iba v kuchyni😄/ ale každý je iný.
Musíš ty sama prísť na to, čo ti vyhovuje.😉
A nesústreď sa na to, že si nevieš nájsť priateľa.
Objaví sa, keď to prestaneš riešiť.🙂😉
Veľa šťastia!
aknicul
„Kysnutý koláč s liči a kokosovým pudingom”
tie pomery na cesto su prosim v poriadku? v podstate to bolo dost riedke cesto, neslomporiadne ani vymiesit, len vlastne zamiesat, ani po vykysnuti to nebolo bohvieco, skor to vypadalo, ako dost huste cesto na lievance 🙈 po vyliati pudingu sa to este zhorsilo, cele sa to zamiesalo ako keby dokoly, dufala som, ze sa to v rure nejako spravi, po 25 minutach sa puding zacal pripekat a stred bol stale nedopeceny, tak puding ako aj cesto. Niekto robil tento kolac a vysiel mu?
dvorka
„Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom (fotorecept)”
@kitchenguru (16.2.2024 19:03)

inšpirovalo. dnes som piekla tento koláč. Síce ako hlavné jedlo na obed, dala som na vrch šunku a namiesto kyslej smotany som použila jogurt. Recept je variabilný, práve to je na ňom fakt veľmi dobré. A samotné jedlo? pre mňa veľmi fajn. Určite som nerobila prvý a posledný krát. Ten korpus nemá chybu a chutilo mi aj cesto ešte surové. viem si predstaviť z takého spraviť halušky - noky. Takže, vďaka za skvelý recept.
luculla
„Bratislavské rožky (fotorecept)”
Su pekne, ale nie bratislvske (ale presporske, Bratislava existuje az od roku 1918).
Okrem toho plnka nesmie vykukat - to sa podari, ak sa vyvalkaju ovalne placky a nie obdlznikove. Konce sa zavru.
Vasa rodina urcite nepochadza zo stareho Presporka... :)