Piškóta tejto bábovky je veľmi jemná...
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
140 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
0,5 citróna |
|
120 g |
|
0,5 balíčka |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s vanilkou,postupne pridáme práškový cukor.Ked sú žĺtka dobre vyšľahané,pridáme šťavu z citróna.
-
2
Postupne vmiešame mlieko a olej,múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou a vanilkový puding.
-
3
Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
-
4
Bábovkovú formu som vymazala olejom a vysypala kokosom.
-
5
Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
6
Bábovku pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.
-
7
Necháme chvíľu ochladnúť,vyklopíme na tanier.Pred podávaním pocukrujeme.
Je to vynikajúca, chutná, ako pierko ľahulinká bábovka, veľmi nám chutí, obávam sa, že budem musieť nabudúce piecť naraz dve, veľmi rýchlo mizne.
Tá moja nevyzerá tak krásne ako Tvoja - mala som menšie vajíčka, tak som dala 5 a cesta bolo trošku viac - aj jednu mini bábovčičku som spravila - cesto mi trošku vytieklo do rúry a ked som počas pečenia oškrabovala, vybrala som - ťava - bábovku z rúry a trošku mala asi šok, sa mierne scvrkla a vykrivila...
ale chuť je úplne najsamlepšejšia, veľmi ďakujem za ďalší skvelý recept od Teba ♥