Jemná citrónová bábovka fotorecept

elysa - fotkaelysa, 10. februára 2013
Jemná citrónová bábovka (fotorecept)
Foto: elysa

Piškóta tejto bábovky je veľmi jemná...

20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

140 g
4 ks
1 ks
1 ČL
0,5 citróna
120 g
0,5 balíčka
1 ks
1 dcl
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka vyšľaháme s vanilkou,postupne pridáme práškový cukor.Ked sú žĺtka dobre vyšľahané,pridáme šťavu z citróna.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne vmiešame mlieko a olej,múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou a vanilkový puding.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zľahka vmiešame sneh z bielkov.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bábovkovú formu som vymazala olejom a vysypala kokosom.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bábovku pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme chvíľu ochladnúť,vyklopíme na tanier.Pred podávaním pocukrujeme.

    Jemná citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ahoj moja milá @elysienka , tak som sa konečne dostala k vyskúšaniu tejto Tvojej babovičky - namiesto hladkej pšeničnej múky som použila hladkú špaldovú a dala som citrónovú kôru z celého citróna (milujem citrónovú kôru, tak jej nikdy nemám v ničom dosť) a šťavu z pol citróna...
Je to vynikajúca, chutná, ako pierko ľahulinká bábovka, veľmi nám chutí, obávam sa, že budem musieť nabudúce piecť naraz dve, veľmi rýchlo mizne.
Tá moja nevyzerá tak krásne ako Tvoja - mala som menšie vajíčka, tak som dala 5 a cesta bolo trošku viac - aj jednu mini bábovčičku som spravila - cesto mi trošku vytieklo do rúry a ked som počas pečenia oškrabovala, vybrala som - ťava - bábovku z rúry a trošku mala asi šok, sa mierne scvrkla a vykrivila...



ale chuť je úplne najsamlepšejšia, veľmi ďakujem za ďalší skvelý recept od Teba ♥


@elisa , ďakujem za recept. Bábovka je naozaj jemná, vatová. Som si povedala, že nebudem trocháriť, tak som dala šťavu, aj kôru z celého statného citróna. Kto má rád citrónové, určite by mal vyskúšať:-)


@elysa , som dnes piekla tvoju bábovku, no čo ti poviem, nedá sa to jedným slovom, ja som takúto vatovú, rozplývajúcu sa v ústach bábovku asi ani neupiekla a neviem ako dávno aj jedla, neskutočná jemná, no vata. Dala som kôru z jeden a pol citróna aj šťavy tolko a citrónový vanilkový cukor a na koniec do cesta frkla citrónový sanquick. Vynikajúca, chuť si urobí každý svoju, ale cesto neuveriteľné jemné. Vdaka za recept.