Kysnutý koláč s liči a kokosovým pudingom
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 23. januára 2019
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 23. januára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme kvások z teplého mlieka, zo soli, z cukru a droždia. Počkáme, kým sa kvások zdvihne, a primiešame doň múku a vajce. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme čistou utierkou a v teple necháme cesto vykysnúť.
- 2
Hlboký plech potrieme olejom a rozložíme naň cesto tak, aby bolo rovnomerne vysoké. Uvaríme puding z 1 l kokosového mlieka, 2 Zlatých klasov a 60 g cukru. Po uvarení do pudingu primiešame kokos. Tento puding natrieme na surové cesto.
- 3
Na puding poukladáme ošúpané a odkôstkované liči a jemne pozatláčame do pudingu. Koláč pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Po upečení poprášime práškovým cukrom.
Tiež pudingový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja dávam na 1/2 kg múky 300 ml mlieka a ešte aj nejaký tuk.
chut netusim, islo to cele do kosa, ani po hodine v rure sa kolac neupiekol, cely puding ostal zmiesany s tym.riedkym cestom, iba okraje pudingove pripalene ale ani pod nimi cesto neupecene. Ak sa pomylili v surovinach, mohli by to opravit. Nezdalo sa mi to od zaciatku cele, ale tak som si povedala, ze snad to bude ok. Malo múky, vela tekutiny na tento pomer a teda aj vela drozdia, tiez sa mi to zdalo vela na to mnozstvo muky, zrejme malo byt 500 gr muky.