Kysnutý koláč s liči a kokosovým pudingom
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 23. januára 2019
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 23. januára 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme kvások z teplého mlieka, zo soli, z cukru a droždia. Počkáme, kým sa kvások zdvihne, a primiešame doň múku a vajce. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme čistou utierkou a v teple necháme cesto vykysnúť.
- 2
Hlboký plech potrieme olejom a rozložíme naň cesto tak, aby bolo rovnomerne vysoké. Uvaríme puding z 1 l kokosového mlieka, 2 Zlatých klasov a 60 g cukru. Po uvarení do pudingu primiešame kokos. Tento puding natrieme na surové cesto.
- 3
Na puding poukladáme ošúpané a odkôstkované liči a jemne pozatláčame do pudingu. Koláč pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Po upečení poprášime práškovým cukrom.
Tiež pudingový koláč:
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu