Kysnutý pudingový koláč
Kysnutý pudingový koláč

Kysnutý koláč s liči a kokosovým pudingom

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 23. januára 2019
Kysnutý koláč s liči a kokosovým pudingom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 ks
1 kocka
štipka
štipka
300 ml
800 g
Puding:
1 l
50 g
2 bal.
60 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások z teplého mlieka, zo soli, z cukru a droždia. Počkáme, kým sa kvások zdvihne, a primiešame doň múku a vajce. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme čistou utierkou a v teple necháme cesto vykysnúť.

  2. 2

    Hlboký plech potrieme olejom a rozložíme naň cesto tak, aby bolo rovnomerne vysoké. Uvaríme puding z 1 l kokosového mlieka, 2 Zlatých klasov a 60 g cukru. Po uvarení do pudingu primiešame kokos. Tento puding natrieme na surové cesto.

  3. 3

    Na puding poukladáme ošúpané a odkôstkované liči a jemne pozatláčame do pudingu. Koláč pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Po upečení poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

aknicul
tie pomery na cesto su prosim v poriadku? v podstate to bolo dost riedke cesto, neslomporiadne ani vymiesit, len vlastne zamiesat, ani po vykysnuti to nebolo bohvieco, skor to vypadalo, ako dost huste cesto na lievance 🙈 po vyliati pudingu sa to este zhorsilo, cele sa to zamiesalo ako keby dokoly, dufala som, ze sa to v rure nejako spravi, po 25 minutach sa puding zacal pripekat a stred bol stale nedopeceny, tak puding ako aj cesto. Niekto robil tento kolac a vysiel mu?
mamec
A predpokladám, že to malo intenzívne kvasnicovú chuť. Celá kocka kvasníc na také malé množstvo múky?! Je to divný recept.
Ja dávam na 1/2 kg múky 300 ml mlieka a ešte aj nejaký tuk.
aknicul
@mamec (17.2.2024 19:44)

chut netusim, islo to cele do kosa, ani po hodine v rure sa kolac neupiekol, cely puding ostal zmiesany s tym.riedkym cestom, iba okraje pudingove pripalene ale ani pod nimi cesto neupecene. Ak sa pomylili v surovinach, mohli by to opravit. Nezdalo sa mi to od zaciatku cele, ale tak som si povedala, ze snad to bude ok. Malo múky, vela tekutiny na tento pomer a teda aj vela drozdia, tiez sa mi to zdalo vela na to mnozstvo muky, zrejme malo byt 500 gr muky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia