Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 163 najnovší komentár včera 21:23
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 163 najnovší komentár včera 21:23
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 169 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 163 najnovší komentár včera 21:23
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Naše ovocie: Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem
Dakujem za vysvetlenie, tu predavaju iba bulvy. Raz som zasiala, ale moc sa jej nepacilo, bulvy som mala male a listy ma nenapadlo, ze sa daju jest.
No veď …. Je to,tak.
Všade je niečo pozitívne a všade je niečo negatívne. Inak by sme sa asi nudili … :-))
Príjemný utorok prajem.
Táto omáčka sa volá "xató" omáčka, lebo sa používa iba na šalát xató. Ako som spomínala, je veľmi podobná omáčke romesco, a romesco sa používa k rybám, mäsu … napr.: sa potrie fileta ryby a dá sa zapiecť…
Tiež je podobná omáčke "calçots" … to sú veľké pečené cibule (vyzerajú ako pór) a tie sa potom jedia s omáčkou.
Takže, aj keď sa to nerobí, viem si to,predstaviť ako dip k zelenine, s rybou … Ak skúsiš, najskôr skús so šalátom, aby si tomu prišla na chuť a uvidíš, kde by ti to pasovalo.
(Veď Španieli sa to nedozvedia:-))))
Xató šalát sa robí z "escarola" - kučeravého šalátu, lebo tá omáčka sa pekne nalepí na listy.
Pekný deň ti prajem.
Ďakujem za recept.
Keď si das do vyhladávača ten latinsky názov čo som vyssie napísala, tak ti to nájde, je to podla mña tá istá rodina no iná odroda.. podla Wikipedia = Brukev řepák (Brassica rapa), akurát ja kupujem odrodu/subsp. sylvestris, inak sa dost pestuje aj v nemecku
Takto, ak ich v obchode vidim tak si buvly kúpim, nepredávaju sa spolu ako napr karelab aj s mladymi listami, ide o to že sa nadzemná čast sa zbiera bud sú to broccoletti teda malé kvietky, zvrsky bez dlhych listov, len malé (ako foto),.
potom predávaju celé dlhe listy aj s kvietkami(pukmi) a tie rozdelim na broccoletti a zvysok, broccoletti- kvietky,puky či malé brokoličky varím ako prílohu, alebo s čerstvou cestovinou orecchiette, ten zvysok udusim a urobim bud ako sotto olio (prilohu,či do sendviča) alebo to dalej spracujem ako pesto... napríklad tu nepredávaju kaleráb, klasicky petrzlen a chren,to ked nájdem v obchode mám vianoce, inak si ich musim vypestovat.
vodnica je kvaka, nevedela som, ze sa je aj nadzemna cast, bulvy nejete?
som rada že ta rozosmialo pomyslenie na suchú paellu, ked ich vidis vyskrabovat to z toho mega pekáča, haha, a k tomu: sí sí todo mañana, samozrejme tomu sa vyhnes ak pracujes pre multinaciolnu firmu s inou koncepcoiou,ale charakter tam časom, prenikne a..vies možno som bola az prilis kritická ale ked tam zijes a vsetky tie puentes,siesta,fiesta, ...ako na kube (hlavne juh spanielska)
Ja idem na večeru spracovat 2kilo cime di rapa, - Brassica rapa subsp. sylvestr je to druh vodnice, nadzemná čast. Pekny začiatok pracovného tyzdna...
Ďakujem za info.
Ďakujem 🫶
Sú dostať kúpiť klasické na bazari, alebo sa dajú kúpiť v domácich potrebách. Tescoma ich má
Uuuz nasla, nejlevnejsi to neni, ale aspon v dojezdove vzdalenosti. Jen jeste premyslim, jak moc to pouzivat a kde vsude pouzivas ty?