Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 46 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Domáce kváskové tortilly +video
-
Tyčinky z dubajskej čokolády
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
Presne čo popisuješ, tie rozdeľovacie/rozdielne/komisné skúšky sú veľké trápenie. Preto som sa ja rozhodla, že moje deti budú mať len rakúske školy.
Ďakujem, toto si zapamätám 😊 o seriály/ o seriáli
Takto nejako to fungovalo aj u nás keď sme zopár rokov žili v Prahe. Ja s deťmi po slovensky, otec s nimi po nemecky, susedovic deti Američania po anglicky, a krúžky mali v češtine. Toto bol základ medzi 2-8 rokom ich života. Svokra besnila, že chúďatká deťi. Toľko jazykov. Ani jeden sa nenaučia poriadne. Moja odpoveď bola že: radšej veľa riadne, ako jeden poriadne. Dnes okrem perfektnej nemčiny (školy od 1.ročníku) a angličtiny (následné štúdium v Austrálii) im vlastne nechýba nič. Že ešte ovládajú talianštinu (maturita) dohovoria sa španielsky, ako tak francúzsky, to beriem ja osobne ako bonus. Na základe slovenčiny sa naučili poľsky, slovinsky a chorvátsky. Nie nejak svetoborne ale nestratia sa.
Vaření sóji v tlakovém hrnci je dílo, když se to přežene s podílem vody, tryskami letí jemný lepkavý aerosol, který znesvětí sporák a půl kuchyně. Chce to cvik.
Pásla jsem se v mnoha receptech na Hladkou Ančku a také v mnoha fotografiích. Líbil se mi servis, kde se podávaly brambory vařené ve slupce, vařené vajíčko, moc hezky to vypadá na talířku. Udělala jsem cibulovou máslovou jíšku, tu pak rozředila trochou mléka, projela tyčákem, pak vložila namočené houby i s tou tekutinou /někde jsem vyčetla, že se mají solit, takže je solím/, dolila mléko. Mno a chtělo to koření - bobkový list, nové koření, kousek kmínu, pepře, někdo dává i majoránku / bych se jí raději vyhnula.../ - na to jsem zapomněla. Povaříme, v závěru přidala šlehačku/smetanu. Dochutila octem, cukrem, případně dosolíme. Na talíř se dají oloupané brambory, vejce /protlačila jsem mřížkou na br.salát/ a zalijeme horkou polévkou. Jde i nakrájet a dát nahoru na polévku - vypadá to efektněji. V mnoha receptech se nahoru přidává čerstvá zelená petrželka. Uznávám, že tento postup je babračka a hezky se to připaluje, musí se hodně míchat. Mno, nemám foťák, takže kvůli vizuálnímu efektu jsem to nedělala, ale kvůli chuti. Příště udělám podle tebe, chci vidět a poznat v chuti rozdíl - jestli tam vůbec bude. Pak podám raport, ju?! Jsem někdy paličatá a hračička. Někdy... haha
Dobrota nad dobroty. Navarila si na výbornú.
Milá @haji , v niektorých komentároch predtým si spomenula, že pri varení "hladkej Ančky" si varila zemiaky a hríby zvlášť.
Môžem sa spýtať prečo? Aj v knihe "Polévky" z ktorej mám recept sa to varí zvlášť, ja som to ale varila spolu, z dvoch príčin : aby to bolo jednoduchšie a tiež sa mi zdá, že pri polievkach a vývaroch je lepšie, keď sa suroviny varia spolu.
Ďakujem za odpoveď/vysvetlenie. Pekný deň prajem.
😋
Dobrý deň, do zoznamu surovín sme doplnili mlieko, množstvo je už na autorovi, avšak ide o starší recept, uvidíme, či zareaguje. V podstate by to šlo aj bez mlieka, postačí rozmiešať múku v časti smotany, ktorá sa do segedínu na záver pridáva.
U nás je oblačno, cca 3°C, padat by nic nemělo. Po sněhu ani památky, pro mě výhoda, pro děti nuda. Tuto zimu nebyl před naším ani jeden pokus o sněhuláka, natož že by ke slovu přišly sáňky.
Přeji všem dobrou chuť k obědu, mějte hezký den, víkend je za dveřmi a to je dobře.
Ďakujem za tip :)
Foto
U nás sú baklazany často, včera parmiggiana, aj na dnes so zeleninovym salátom .chcela som dat recept ale kedze už je tu x-krát tak takto foto...pekny piatok
som muz a na tvoj recept ma upozorni nie prilis vabny food styling a fotka :)
Povedlo se, jsi odvážná, máš můj obdiv!