Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 162 najnovší komentár dnes 20:36
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 162 najnovší komentár dnes 20:36
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 171 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 162 najnovší komentár dnes 20:36
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Naše ovocie: Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem
Tú termicky lúpanú používam na jedlá, ale pozor! Pohanku nikdy nevarte. Prichádzate o časť rutínu. Pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, zakryjem a strčím do perín, ako sa u nás vraví. Čiže jednoducho celú misku zabalím do paplóna a nechám tam cca 30 minút. Potom vyberiem, pohánka je krásne mäkká, a použijem na to, načo chcem. Ak ju dávam do polievky, tak ju nasypem do horúcej polievky po uvarení a odstavení zu ohňa. Kým sa polievka dá jesť, pohánka je mäkká.
Inak tento váš recept je super, kombinácia so šampiňónami je výborná.
Všetkým doporučujem vyskúšať tento recept.:)
Ale sú tam aj mäsové receptíky, maximálne jednoduché recepty, ale vynikajúce.
Boli to kuracie prsia a jazmínová ryža.
Ďakujem, nech chutí 😉
Rýchly, v kuchte duseny bravčový plátok, šampiňóny a k tomu zemiaky na pare, restovana ryža a pivo😋 (dnes, pravdepodobne nebude☹️, o 17:30 polročná kontrola na kardio)
Že vraj..."Matej ľady láme"!...tak u nás -2°C a Matej husto sneží
Užijem si v kľude nový týždeň 🖐️
Áno, Španielsko je obrovská krajina a všetky oblasti sa trochu líšia, ale pritom sú všetky stredozemné.
Musela som sa smiať, že "suchá paella" … :-))
Príjemný večer prajem.
Málokedy to robím doma, je s tým roboty "jak na kostole", tak to skoro vždy kúpim. Omáčka je podobná "romesco", akurát v romesco sa používajú pečené rajčiny a cesnak, v xató surové. Omáčka na "calçots" je tiež podobná.
Ak si dáš do hľadáčika "salsa xató" nájdeš veľa receptov, veď ty vieš po španielsky, nebude to pre teba problém.
Napr.:
www.abc.es/recetasderechupete/salsa-xato-receta-tr...
Príjemný večer.
Dať na plech 30x40 cm ako je to v recepte písane a vsetko bude ok. Samozrejme ak pouzijete plech aky vy chcete tak to urcite nebude vyzerat ako na obrazku. Nikde nie je pisane ze cesto mate dat na velky plech...
Ahoj zolik pekna snicla ja ale ryzu k tomu nieeee ja skor tu kasu alebo len tak pomastene maslom.a to mas z prs alebo stehien ?
Aj u mňa dnes nedeľné rezne, ale kuracie a s ryžou. Samozrejme, že aj kompót bol, broskyňový 😊
Si mi včera narobil chute s Tvojími krásne sa smažiacimi rezňami na mojej obrazovke!
akurát u nás sa ryža moc nejedáva a tak som ju nahradila zemiakmi.
Famózne*****, tento týždeň som ju robila dva krát lebo sa jej nevieme dojesť :)
Suhlasím s chemikom, na mña aj vela mrkvy,byliniek a cesnaku, a na tej fotke vela vody na spodu taniera, akokeby cestoviny"plávali" .
Ale kvapka dačoho fajného by to určite len vylepšila:)
Kedze sme tam určity čas pobyvali, tak som do ich kultury "nakukla", zial nieje to nič pre mña,. severna čast Cantabria, Galicia, Aragón, Castellón Barcelona ano to je "pre mña" spanielsko, potom akoby od valencie dole po andaluziu to je agónia taká zem "vsetkych a nikoho"...
No a andalúzia je akoby iny stát v státe,(to myslim v dobrom, iny svet, aj Granada,to by som povedala že sú to zbytky starého sveta), snazili sme sa na 99% vzdy stravovat taliansky,mercadona a carrefour mali vzdy dobré produkty.
Ako som spominala vzdy ked sme boli na severe, kupovala som si tarta de Santiago (aj do zásoby),. Anjelske vlasy (cabello de ángel), membrillo, no a ich mantecados a polvorones su unikátne...čo vyslovene nemusim je ich suchá paella, a tak isto tomate frito - to je pre mña nepochopitelny produkt ako potravina...
Včera som robila dvojvrstvovy, jablkovy s figovym lekvárom.