Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept)”
Pohánku jedávam od detstva, u nás bola vždy. Kupujem pohánku aj termicky aj mechanicky lúpanú. Termicky lúpanú priamo z mlyna, mechanicky lúpanú od súkromného pestovateľa od Sabinova. Dodáva ju do predajne zdravej výživy. Tú mechanicky lúpanú jem takú, aká je. :))) Nasypem do mištičky, pridám jogurt, drobné ovocie a je to. Výborne mi chrumká pod zubami.
Tú termicky lúpanú používam na jedlá, ale pozor! Pohanku nikdy nevarte. Prichádzate o časť rutínu. Pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, zakryjem a strčím do perín, ako sa u nás vraví. Čiže jednoducho celú misku zabalím do paplóna a nechám tam cca 30 minút. Potom vyberiem, pohánka je krásne mäkká, a použijem na to, načo chcem. Ak ju dávam do polievky, tak ju nasypem do horúcej polievky po uvarení a odstavení zu ohňa. Kým sa polievka dá jesť, pohánka je mäkká.
Inak tento váš recept je super, kombinácia so šampiňónami je výborná.
Všetkým doporučujem vyskúšať tento recept.:)
tejaja
„Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku (fotorecept)”
@dogagador (21.2.2025 11:12) Môžete vymiesiť všetko naraz, ale z praktického hľadiska je lepšie zmiesiť všetku múku z maslom a potom pridať zvyšok. Lepšie a rýchlejšie sa vymiesi. Ja takto robím aj linecké a akékoľvek iné cesto. Robím to tak, že tú múku s maslom naberám do dlaní a dlaňami zľahka triem, kým z masla nie sú malinké časti. Ale je to jedno, môžete kľudne dať všetko naraz a vymiesiť cesto.

stefanm
„Co dnes vaříte? Február 2025”
... včera (a, pravdepodobne bude aj dnes):

Rýchly, v kuchte duseny bravčový plátok, šampiňóny a k tomu zemiaky na pare, restovana ryža a pivo😋 (dnes, pravdepodobne nebude☹️, o 17:30 polročná kontrola na kardio)

Že vraj..."Matej ľady láme"!...tak u nás -2°C a Matej husto sneží

Užijem si v kľude nový týždeň 🖐️


kucharka
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@mijaita (23.2.2025 12:24)
Málokedy to robím doma, je s tým roboty "jak na kostole", tak to skoro vždy kúpim. Omáčka je podobná "romesco", akurát v romesco sa používajú pečené rajčiny a cesnak, v xató surové. Omáčka na "calçots" je tiež podobná.
Ak si dáš do hľadáčika "salsa xató" nájdeš veľa receptov, veď ty vieš po španielsky, nebude to pre teba problém.
Napr.:
 www.abc.es/recetasderechupete/salsa-xato-receta-tr...


Príjemný večer.
tiamostef
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@kucharka (22.2.2025 23:46)

Kedze sme tam určity čas pobyvali, tak som do ich kultury "nakukla", zial nieje to nič pre mña,. severna čast Cantabria, Galicia, Aragón, Castellón Barcelona ano to je "pre mña" spanielsko, potom akoby od valencie dole po andaluziu to je agónia taká zem "vsetkych a nikoho"...
No a andalúzia je akoby iny stát v státe,(to myslim v dobrom, iny svet, aj Granada,to by som povedala že sú to zbytky starého sveta), snazili sme sa na 99% vzdy stravovat taliansky,mercadona a carrefour mali vzdy dobré produkty.
Ako som spominala vzdy ked sme boli na severe, kupovala som si tarta de Santiago (aj do zásoby),. Anjelske vlasy (cabello de ángel), membrillo, no a ich mantecados a polvorones su unikátne...čo vyslovene nemusim je ich suchá paella, a tak isto tomate frito - to je pre mña nepochopitelny produkt ako potravina...
Včera som robila dvojvrstvovy, jablkovy s figovym lekvárom.


mijaita
„Co dnes vaříte? Február 2025”
Po dlouhe době byla k obedu horčicova omacka. Bez masa, jen vajicko a malinkate bramburky (pidiburky). Mam svuj, jen jednoduchy rc. jak varil muj tatinek k hovezimu žebru varenemu. Nepridavam vubec med, ani cibuli, jen do omacky velouté na másle horcici. V mem provedeni je celozrnna horcice, protoze tu mam nejradsi.