prazdny

Šenkárov voňavý reznisko

Kuracie mäso

Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...

prazdny

Veselá tortička ku kávičke

Torty

K nedeľňajšej kávičke čo poviete?

prazdny

Pudingová bábovka

Koláče

Na dnešnú sobotu som upiekla bábovku z pudingov voňavú a ľahučkú ako pierko:-)

prazdny

Furmanská fazuľa

Bravčové mäso

Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

prazdny

Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny

Kuracie mäso

Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...

prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

prazdny

Jahodové piškótové omeletky

Dezerty

Keď jahody, tak možno jednoduché omeletky

prazdny

Jahodová zmrzlina

Dezerty

Domácu zmrzlinu robím celkom bežne, dokonca mám aj zmrzlinovač. Použila som ho iba raz a...

prazdny

Chlebová polévka s houbami

Bezmäsité jedlá

Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...

prazdny

Hubová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Sezóna húb začína, tak nám zachutila hubová krémová polievka :)

prazdny

Kabáč s kyslou kapustou a slaninou

Bravčové mäso

Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...

prazdny

Zapečená špargľa

Bezmäsité jedlá

Rýchly recept na prípravu špargle.

prazdny

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou

Bezmäsité jedlá

Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...

prazdny

Alžbetine orechové rezy

Koláče

Recept si opísala moja mamka zo zošita mojej babky, keď babka ešte žila. Neviem,...

prazdny

Mangoldové závitky

Hovädzie mäso

Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...

prazdny

Tvarohový nákyp s ovocím

Dezerty

Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...

prazdny

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling

Kuracie mäso

Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Krumpľovníky od babky

Bezmäsité jedlá

Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...

prazdny

Krémová zemiačiková polievka

Bezmäsité jedlá

Ošúpem zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do vody (vodu dám tak tesne nad zemiaky)....

prazdny

Nakladané olomoucké tvarôžky

Bezmäsité jedlá

Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň...

prazdny

Rebarborová galetka

Koláče

Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)

prazdny

Kysnuté prudko návykové tyčinky

Večera

Na dnešný pohodový, aj keď trochu upršaný, ale teplý večer k vínku, som upiekla...

prazdny

Írsky domáci chlieb - bez droždia, bez kvásku

Raňajky

Žiadne čakanie na kysnutie, len vymiešať a upiecť. Chlebík nám veľmi chutí.

prazdny

Kváskové kakaové sušienky

Dezerty

Každý rodič časom príde na to, že i keď sa ako snaží, aby dieťa zdravo...

prazdny

Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami

Dezerty

Výborný nepečený dezert s ovocím a mascarpone.

prazdny

Zapekaná kyslá kapusta

Bravčové mäso

Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

prazdny

Zemiaky v kabáte

Bravčové mäso

Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.

prazdny

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

prazdny

Kokosové rezy

Dezerty

Recept mám vystrihnutý z už neexistujúceho časopisu, ktorého názov si nepamätám.

prazdny

Krumpláče babky Žofky

Hlavné jedlá

Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...

prazdny

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom

Bravčové mäso

Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...