Nakladané olomoucké tvarôžky
Nakladané olomoucké tvarôžky

Nakladané olomoucké tvarôžky fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 24. mája 2018
Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept)
Foto: kimlo

Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň aj sýta pochúťka k pivu či vínu. Odporcov typickej Zobraziť celý popisRecept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň aj sýta pochúťka k pivu či vínu. Odporcov typickej vôňe tvarôžkov ubezpečujem, že tu nie je vôbec cítiť, možno keby boli viac vyzreté...

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

2 bal.
1 ks väčšia
1 bal.
podľa chuti (mleté)
100 ml
3 ks
1 ks
1 KL
1 štipka
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky a sušené paradajky na kúsky. Do kastróla dáme zohriať slnečnicový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, mleté chilli, korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, a olej zo sušených paradajok. Ohrievame na miernom ohni asi 10 minút pri teplote do 90 °C. Nesmie sa to smažiť! Necháme vychladnúť.

    Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvarôžky pokrájame na štvrťky a pridáme k vychladnutej zmesi. Dobre premiešame.

    Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme do pohárov, zalejeme a zvyšným olejom.

    Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uzatvoríme a dáme do chladničky minimálne na týždeň.

    Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame k pivu, vínu, alebo len ako chuťovku pre návštevu.

    Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Oh, to je silný recept, krásně provedený, nafotěný, jsi šikovný!
fialka49
Obľúbila som si olomoucké syrečky po tom, keď som nechcela na návšteve uraziť našich hostiteľov v Lošticiach (v mestečku, kde sa syrečky vyrábajú). Potom som sa dočítala, že pre naše zdravie sú najzdravšie práve syry tohto druhu. Takto, ako Kimlo, si ich pripravujeme ako chuťovečku už dávno, len som nemala odvahu ich pridať na Varechu. Kimlo, ďakujem za propagáciu tejto špecialitky.
kimlo
@Fialka49 (24.5.2018 12:10)

Som rád že ich takto tiež pripravuješ, dajú sa robiť na veľa spôsobov, táto pochúťka z Holomóce je moja ovľúbená. :-)
kimlo
@Kvakac (24.5.2018 14:11)

Neváhaj a do toho! Budeš milo prekvpený, a určite aj všetci okolo...
kimlo
@Capko (24.5.2018 16:09)

Vyskúšaj, je to naozaj dobrota.. a silne návyková. :-)
bembo
Chcem si túto maškrtu pripraviť,ale problém je v tom,že ja paradajky nejem.Je možno ich nahradiť niečím iným?Ja by som ich skúsil nahradiť zaváranými šampiňónmi,poprípade vynechať jedno aj druhé.len neviem,či by to už bolo chuťovo dobré.Napadli ma aj olivy s čili papričkami.No, voľačo už len vyhútam,a určite dám vedieť ako to dopadlo.
haji
@Bembo (25.5.2018 13:44)
A co dobře ugrilovaná paprika, nechat zapařit, černou kůži stáhnout a máš chuť nerajčatovou, ale tím letním směrem? Klidně aj ty olivy, bude to dost ostré...?! hmm ale skusit se má všechno.
2x kimlo a bembo
bembo
@Haji (25.5.2018 17:41)

No,ďakujem za radu,tiež dobrý nápad.Musím vyprobovať.Až vyskúšam,určite dám vedieť.
1x haji
bystro
Tiež riadna mlsaníca, už si predstavujem tu chuť....mňam.
bystro
Tiež riadna mlsaníca, už si predstavujem tu chuť....mňam.
bystro
No prosím preglgol so na prázdno slinu a hneď to naskočilo dvojmo.
bubaya
Krása, a aká musí byť tá vôňa, zajtra nakladám aj ja!!!
Pamätám časy, keď syrečky na Slovensku neboli dostať, a keď ešte riadne voňali. (No, smrdeli, ale na Varechu sa to nehodí) Ujo z Moravy nám ich plnú plechovú krabicu s dierkami viezol na Slovensko. Cestoval autobusom, mal ich zabalené v niekoľkých nepriedyšných a pachuodolných obaloch. Ale aj tak sa v teple autobusu začal ich nezameniteľný odér po pár kilometroch šíriť. Šofér začal vetriť, čo mu to v aute smrdí, a v Žiline, kde mal polhodinovú prestávku, sa vydal vyňuchať zdroj toho pachu. Ujo vykonal únikový manéver druhými dverami, aby nebol označený za páchateľa! a tie nešťastné syrečky vyhodil aj s taškami a pixlou do koša. Šofér nič nenašiel ale autobus smrdel aj tak ešte v B.Bystrici napriek otvoreným oknám. My sme boli všetci smutní, lebo syrečky milujeme.
1x kimlo
kvakac
@Kimlo (30.5.2018 19:51)

Nevydržal som sedem dní tak som jeden malý pohár otvoril. No poviem ti to je riadna šmakovnica. Tak pre istotu dnes naložím viac toho bude na Jána. Demižón vína je pripravený, tak ešte nech je čo za ním zajedať. Už to vidím ako sa rodina a kámoši s tým futrujú. Vďaka za tento recept.
bembo
@Haji (25.5.2018 17:41)

Už som to skúsil tak,že som osmažil papriku spolu s cibuľou,a ostatné podľa receptu, "povedlo se".
2x haji a kimlo
bembo
@Kimlo (30.5.2018 19:51)

V GA,vynovili COOP Jednotu,reku pozriem sa tam zo zvedavosti,a čo nevidím v regáli.pravé olomócké tvarůžky.nuž som hneď 2 balenia dal do košíku.miesto sušených paradajok som osmažil červenú mesitejšiu papriku ,samozrejme štipľavú,a pokračoval som podľa receptu.po šiestich dňoch som už nevydržal,a aj som ich načal.boli výborné.zvyšok som nechal ešte zrieť 3 dni,a musím povedať,že vtedy už boli úplne super.nabudúce ich nechám zrieť až 8-9 dní.obrázok musím poslať z mobilu.v PC ho nemám.
bembo
Použil som krabičku z matejsového šalátu s tvarůžkami.akurát vhodná na nakladané tvarůžky poslúži mi aj na budúce.
2x haji a kimlo
haji
@Bembo (18.10.2018 15:48)
Šikovný chlapec, hezky jsi recept vyšperkoval! Dala bych s chutí testovací vzoreček.
2x bembo a kimlo
kimlo
@Bembo (18.10.2018 15:59)
Vyzerajú parádne, dobre že si mi pripomenul, musím naložiť ďalšiu várku... :-)
1x bembo
bembo
@Kimlo (19.10.2018 10:15)

Budem Ťa v blízkej dobe nasledovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia