Nakladané olomoucké tvarôžky fotorecept
Foto: kimlo
Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň aj sýta pochúťka k pivu či vínu. Odporcov typickej Zobraziť celý popisRecept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň aj sýta pochúťka k pivu či vínu. Odporcov typickej vôňe tvarôžkov ubezpečujem, že tu nie je vôbec cítiť, možno keby boli viac vyzreté...
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a sušené paradajky na kúsky. Do kastróla dáme zohriať slnečnicový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, mleté chilli, korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, a olej zo sušených paradajok. Ohrievame na miernom ohni asi 10 minút pri teplote do 90 °C. Nesmie sa to smažiť! Necháme vychladnúť.
-
2
Tvarôžky pokrájame na štvrťky a pridáme k vychladnutej zmesi. Dobre premiešame.
-
3
Naplníme do pohárov, zalejeme a zvyšným olejom.
-
4
Uzatvoríme a dáme do chladničky minimálne na týždeň.
-
5
Podávame k pivu, vínu, alebo len ako chuťovku pre návštevu.
Som rád že ich takto tiež pripravuješ, dajú sa robiť na veľa spôsobov, táto pochúťka z Holomóce je moja ovľúbená. :-)
Neváhaj a do toho! Budeš milo prekvpený, a určite aj všetci okolo...
Vyskúšaj, je to naozaj dobrota.. a silne návyková. :-)
A co dobře ugrilovaná paprika, nechat zapařit, černou kůži stáhnout a máš chuť nerajčatovou, ale tím letním směrem? Klidně aj ty olivy, bude to dost ostré...?! hmm ale skusit se má všechno.
No,ďakujem za radu,tiež dobrý nápad.Musím vyprobovať.Až vyskúšam,určite dám vedieť.
Nebudeš ľutovať :-)
Pamätám časy, keď syrečky na Slovensku neboli dostať, a keď ešte riadne voňali. (No, smrdeli, ale na Varechu sa to nehodí) Ujo z Moravy nám ich plnú plechovú krabicu s dierkami viezol na Slovensko. Cestoval autobusom, mal ich zabalené v niekoľkých nepriedyšných a pachuodolných obaloch. Ale aj tak sa v teple autobusu začal ich nezameniteľný odér po pár kilometroch šíriť. Šofér začal vetriť, čo mu to v aute smrdí, a v Žiline, kde mal polhodinovú prestávku, sa vydal vyňuchať zdroj toho pachu. Ujo vykonal únikový manéver druhými dverami, aby nebol označený za páchateľa! a tie nešťastné syrečky vyhodil aj s taškami a pixlou do koša. Šofér nič nenašiel ale autobus smrdel aj tak ešte v B.Bystrici napriek otvoreným oknám. My sme boli všetci smutní, lebo syrečky milujeme.
Nevydržal som sedem dní tak som jeden malý pohár otvoril. No poviem ti to je riadna šmakovnica. Tak pre istotu dnes naložím viac toho bude na Jána. Demižón vína je pripravený, tak ešte nech je čo za ním zajedať. Už to vidím ako sa rodina a kámoši s tým futrujú. Vďaka za tento recept.
Už som to skúsil tak,že som osmažil papriku spolu s cibuľou,a ostatné podľa receptu, "povedlo se".
V GA,vynovili COOP Jednotu,reku pozriem sa tam zo zvedavosti,a čo nevidím v regáli.pravé olomócké tvarůžky.nuž som hneď 2 balenia dal do košíku.miesto sušených paradajok som osmažil červenú mesitejšiu papriku ,samozrejme štipľavú,a pokračoval som podľa receptu.po šiestich dňoch som už nevydržal,a aj som ich načal.boli výborné.zvyšok som nechal ešte zrieť 3 dni,a musím povedať,že vtedy už boli úplne super.nabudúce ich nechám zrieť až 8-9 dní.obrázok musím poslať z mobilu.v PC ho nemám.
Šikovný chlapec, hezky jsi recept vyšperkoval! Dala bych s chutí testovací vzoreček.
Ďakujem Haji.Určite by Ti chutil
Vyzerajú parádne, dobre že si mi pripomenul, musím naložiť ďalšiu várku... :-)
Budem Ťa v blízkej dobe nasledovať.