Zelené rezy s anglickým maslovým krémom fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielky si oddelím od žĺtkov a vyšľahám do tuha. Pridám cukor a zašľahám. Postupne pridávam počas šľahania žĺtky. Potom zľahka vmiešam múku zmiešanú s kypriacim práškom. Piškótu vylejem na veľký hlboký plech vyložený papierom a upečiem.
-
2
Piškótu po upečení nechám vychladiť niekoľko hodín a papier s piškóty stiahnem a piškótu rozkrojím na polovicu.
-
3
Piškótu pokvapkám sirupom podľa vlastnej chuti
-
4
a natriem plnkou. Trocha plnky si nechám aj navrch.
-
5
Navrch plnky posypem farebným kokosom a koláč nechám stuhnuť.
-
6
Plnku si pripravím tak, že si smotanu s cukrom zahrejeme, aby sa cukor rozpustil, potom pridáme čokoládu a miešame, aby sa tiež rozpustila a za občasného miešania necháme vychladiť.
-
7
Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do stuhnutia.
- 8
Žĺtky necháme za občasného miešania vychladiť a zašľaháme do vyšľaháného masla. Vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme čokoládový krém.
- 9
Do krému môžeme pridať farbivo. Týmto krémom môžme zdobiť mafiny, torty a koláče.
- 8
Diskusia k receptu