Kokosové rezy fotorecept
Foto: marienka44
Recept mám vystrihnutý z už neexistujúceho časopisu, ktorého názov si nepamätám.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame za stáleho miešania vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Do bielkov pridáme trochu soli a citrónovú šťavu, aby bol sneh dokonalý a tvrdý. Cesto dáme na plech klasickej veľkosti (vnútorné rozmery plechu sú 27 x 36 cm), ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
-
2
Upečený plát vyklopíme na dosku a stiahneme papier. Na tejto strane pokračujeme s kladením krému.
-
3
Do odmeraného mlieka dáme cukor, pridáme kokos a spolu varíme do zhustnutia. Doporučuje sa nádoba na varenie s hrubším dnom, aby sa masa nepripálila.
-
4
Do vychladnutej masy zamiešame maslo a zľahka premiešame. Pripravenú plnku natrieme na vychladnuté cesto a povrch uhladíme.
-
5
Nad parou necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Pomer je približne 3:1. Pridáme trochu oleja, čím poleva získa pekný lesk. Alebo použijete vlastný osvedčený recept na čokoládovú polevu. Prípadné nerovnosti môžeme skryť plastickým vzorovaním za pomoci zúbkovanej stierky. Koláč nakrájame na podlhovasté kúsky, môžeme ešte posypať kokosom, ale aj nemusíme.
Odpoveď od Marienka44:
Vnútorné rozmery plechu sú 27 x 36 cm.
Máš pravdu, milá @Evanaaa . Viem, čo myslíš. Ale kde nemusím dať múku, najnovšie nedávam, napr. do polievok. :-)
Ale iurčite som dávala časť cukru do snehu. Inak ani nerobím.
Aj cukor používam len jemný kryštál, nie práškový.