Čučoriedkový koláč fotorecept
Foto: ancicka
Koláč z tých babičkovských.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g (Palmarin) |
|
120 g |
|
3 väčšie ks |
|
400 g |
|
1 ks |
|
troška |
|
2,5 dl |
|
|
|
Posýpka: | |
za hrsť |
|
za hrsť |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Maslo alebo rastlinný tuk, cukor, žĺtky vymiešame do peny. Bielky vyšľaháme do tuha.
-
2
V múke si zamiešame kypr. prášok a trošička soli
-
3
a spolu s mliekom a vyšľahanými bielkami zamiešame zľahka k vyšľahaným žĺtkom.
-
4
Cesto vysypeme na vymastený plech, na cesto rovnomerne rozsypeme čučoriedky. (Ja som použila z mrazničky.)
-
5
Zomleté omrvinky piškóty zmiešame s orechami.
-
6
Po čučoriedkach rozsypeme vanilkový cukor a posýpku a upečieme.
-
7
Upečené a vychladené pokrájame.
Len by som ťa rada poprosila o jednu maličkosť : môžeš prosím, vždy uviesť veľkosť plechu? Ja som si pamätala, že si to už kdesi písala ... a tak som musela ísť cez viacero tvojich receptov a hľadať v komentároch, aký veľký plech to ty vždy používaš.uffff... Ďakujem. :-))
Ďakujem aj za recept.
Paráda,ja som už xxx krát písala,že ked používam menší plech /a to je výnimočne/,tak vždy uvádzam rozmer.Vždycky pečiem na klasickom plechu a to asi sú v rúrach plibližne stejné,tak len napíšem ,bud to hlboký,alebo na foto je to vydieť,lebo vo väčšine fotím.
Pozdravujem!
Dakujem za foto,som rada,že chutí.Pozdravujem!