Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami fotorecept
Foto: elenas
Výborný nepečený dezert s ovocím a mascarpone.
Suroviny
400 g (Savoiardi) |
|
500 g |
|
250 ml |
|
100 g (alebo agávový sirup) |
|
podľa chuti |
|
600-800 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ČL (alebo zemiakový) |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Jahody som rozpučila pomocou pučidla na zemiaky. Pridala cukor a podľa chuti šťavu z citróna. Zmes som postavila na oheň. Škrob som premiešala s 1 ČL vody a pridala k jahodám. Zmes stále miešame a varíme 1 - 2 minúty. Necháme vychladnúť.
-
2
Mascarpone premiešame so salkom a vanilkou (namiesto Salka môžete použiť 3 PL agávového sirupu). Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame spolu s mascarpone.
-
3
Polovicu piškót ukladáme na dno formy, rozotrieme naň polovicu jahodovej zmesi. Navrch pridáme polovicu krému z mascarpone. Urobíme aj druhú vrstvu - postup ešte raz opakujeme.
-
4
Vrch tiramisu som ozdobila malinami s strúhanou čokoládou a nechala stuhnúť 2 - 3 hodiny v chladničke. Dobrú chuť.
Držím palce aby sa vydarilo:)
Ďakujem:)
Áno, piškóty sa do formy ukladajú suché bez namacania, namočia sa keď ich potrieme jahodovou zmesou.
Ďakujem :)
Ďakujem:)