Rebarborová galetka fotorecept
Foto: imaginarium
Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)
8
porcií
porcií
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1 - 2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
200 g (cca 5 stopiek) |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 citróna |
|
2 - 3 PL |
|
1 PL |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a zabalené ho dáme na hodinu do chladničky.
-
2
Rebarboru si očistíme, odstránime listy a nakrájame na hranolčeky. Dáme ju do misy a zmiešame s citrónovou šťavou, kôrou, cukrom a škrobom.
-
3
Cesto rozvaľkáme na pekný kruh hrubý asi 3 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech.
-
4
Na kruhu si naznačíme štvrtiny a poukladáme rebarboru do vzoru. Okraje necháme voľné.
-
5
Okraje zahneme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať cukrom alebo mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút dozlata.
-
6
Tip: Keďže ide o dosť kyslý koláč, môžete ho podávať s kopčekom sladkej zmrzliny.
S čistým svedomím tomu môžem dať plnú päťku, keďže tam je minimum cukru a rebarbora je kyslá. Mne to tak chutilo, ale manželovi trochu krútilo pusou, tak si dal k tomu jahodovú zmrzlinu a bolo po probléme. Alebo so šľahačkou by to bolo fajnové :)