Ovocný koláč
Ovocný koláč

Rebarborová galetka fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 23. mája 2018

Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)

8
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
1 PL
150 g
1 - 2 PL
štipka
Plnka:
200 g (cca 5 stopiek)
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna
2 - 3 PL
1 PL
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto a zabalené ho dáme na hodinu do chladničky.

    Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebarboru si očistíme, odstránime listy a nakrájame na hranolčeky. Dáme ju do misy a zmiešame s citrónovou šťavou, kôrou, cukrom a škrobom.

    Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pekný kruh hrubý asi 3 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech.

    Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kruhu si naznačíme štvrtiny a poukladáme rebarboru do vzoru. Okraje necháme voľné.

    Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Okraje zahneme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať cukrom alebo mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút dozlata.

    Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tip: Keďže ide o dosť kyslý koláč, môžete ho podávať s kopčekom sladkej zmrzliny.

Diskusia k receptu

mitzy
ako veľmi je tento koláč kyslý, keď na stupnici od 1 po 5 znamená číslo 5 veľmi kyslý? pekne si sa vyhrala s vyskladaním ..)
imaginarium
@Mitzy (24.5.2018 17:10)

S čistým svedomím tomu môžem dať plnú päťku, keďže tam je minimum cukru a rebarbora je kyslá. Mne to tak chutilo, ale manželovi trochu krútilo pusou, tak si dal k tomu jahodovú zmrzlinu a bolo po probléme. Alebo so šľahačkou by to bolo fajnové :)
1x lipka
zolik
Chutny, taky vesely sezonny kolac / galetka. Paci sa mi originalne rozlozenie rebarbory. Dobra inspiracia.