Varenie ryže pre začiatočníkov fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 14. mája 2018 11:15
Ďalšie recepty »

Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept)Foto: kvakac

Takto uvarená ryža vám nikdy nevykypí, ani neprihorí. Vy si regulujete či chcete suchú alebo lávovú.

6-8
porcií
5 min
príprava
12 min
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka (250 ml)
1 PL
1 KL domáca (nemusí byť)
1 ks
1 KL (nemusí byť)
2,5 l

Postup prípravy

  1. 1

    Dáte variť vodu so soľou. Vložíte celú ošúpanú cibuľu. Ostatné koreniny nemusia byť. Kto ako chce. To čo dáte do vody, to ryža nasaje a bude takej chute.

    Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šálku ryže (2,5 dcl) nasypeme do sitka a umyjeme pod tečúcou vodou 5 minút. Jednoducho dobre ju umyť.

    Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ sa nám rozvarila voda, tak do nej dáme ryžu. Tá nám varenie trochu zabrzdí. Preto spočiatku trochu miešame ryžu, hlavne na dne hrnca. Ryža je studená a v horúcej vode by sa nalepila na dno. Varíme asi 12 - 14 minút podľa toho akú mäkkú ju chceme mať. Skúšame na skus.

    Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom odstránime cibuľu a vodu s ryžou zlejeme do sitka, necháme odkvapkať. Ako vidíme, ryža zdvojnásobila svoj objem. Tak dávame ryžu variť podľa počtu stravníkov.

    Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mate hotovú ryžu, dáte na misku a na stôl. A máte po problémoch s ryžou. Všetci vás pochvália aká je dobrá.

    Varenie ryže pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist