Syrečkový špíz s klobásou
Dostal jsem dárek. Syrečkovou kuchařku, kterou s kamarády vytvořili v Lošticích. Zeptal jsem se,...
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...
Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....
Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...
Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol...
Kapustová polievka s krúpkami
Túto polievku milujem. Neviem čo viac by som mohla dodať. V lete osvieži, v...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...
Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...
Čertovsky pálivé rezne
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Pikantná polievka z kapra
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...
Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).
Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku
Náš sviatočný nedeľný obed.
Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...
Baklažánový tepsi kebab
Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.
Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed
Tava vo fľaši
Tava je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré robievam najmä v lete z čerstvej zeleniny. A...