Vlašský šalát
Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu...
Kuracie stehienka na kapuste
Tento recept určite každý pozná. Mňa napadol, keď som rozmýšľala nad tým, ako využijem...
Pečený bravčový bok
Netradične pečený bravčový bok, umytý osušený nakrájame na väčšie kocky...
Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...
Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...
Hovädzie mäso po mexicky
Hovädzie mäsko si nakrájame na malé kúsky, takisto cibuľku a stonkový zeler.
Krkovička s horčicou, zelerom a sušenými slivkami
Tento recept je pre tych, ktori maju radi chut zeleru. Recet mam z jednej starej...
Lečo s fazuľou v novom šate
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom, bez predvárania, podľa rád z diskusie tu na Vareche. Chcela...
Ázijský kurací šalát
Pochúťka pre hostí či mňamka na bežný deň... Tento výborný šalátik mám od maminky mojej kamarátky....
Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci
Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke....
Plnená roláda,z bravčového bôčika
Neviem, či nalákam aj mladé gazdinky na tento recept. Je hutnejší a dosť kalorický. Je to plnený...
Vysmážaný pangasius v sezame
Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.
Jordánske kurča
Toto jedlo kedysi varil nebohý herec Durdík ml. a mal ho od svojho kamaráta-jordánca, tak...
Syrové špízy
Mala som doma tvrdý syr a nechcela som zas len vyprážať, tak som sa inšpirovala na...
Pstruh na cibuľke a na paradajkách dia
Pstruhy umyjeme a osušíme a posolíme a okoreníme korením na ryby, naplníme cibuľou a paradajkami...
Bravčové pláty v paradajkovej omáčke dia
Niečo pre nás dia, z tej knedly si môžeš vziať len jedem kúsok hoci je bez cukru....
Kuracia terina v slaninke s portským vínom
Tento môj recept na terinu vznikol po viacerých skúškach a inprovizáciach z receptov na nete, v časopisoch,...
Husacie prsia a zemiakové carpaccio
Keď vymyslí (a často aj sám pripraví) večeru náš "tatiko", je to vždy niečo originálne, ...
Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice
Na meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica...
Slaná bábovka
Takto urobenú bábovku robievam ako náhradu za sendvič, pri rôznych oslavách, dá sa jesť samostatne, s rôznymi...
Slaná torta na oslavu
Do pekárničky som dala prípravu na biely chlebík, pekárnička vymiesila a aj nakyslo v nej a ...
Zapekané kuracie prsia s broskyňou
Tento recept sa dá obmieňať s rôznym ovocím... jablká, ananás, slivky...
Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením...
Šťavnaté obrátené bravčové rezne
Zvyčajne sa obrátené rezníky robia z hovädzieho mäska a najlepšie v tlakovom hrnci, ale výborne chutia...
Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...
Panenka v medovej marináde
Rada varím z panenky. A tu jeden rcp, ktorý je rýchly a veľmi chutný.
Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...
Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...
Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci
Vyklepané mäsko posolíme, okoreníme Divočinou, bazalkou a mletou paprikou z oboch strán.
Segedínsky guláš
Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.
Jablková štrúdľa v škvarkovom ceste
Domácich škvariek mám ešte dosť, zabíjačka sa blíži tak skúšam , pečiem aby som ich zúžitkovala. Škvarkové...