Silvestrovský parížsky šalát fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 4. decembra 2011

Podľa môjho manžela taký dobrý v obchode nepredávajú! Roky som ho pripravovala len na Silvestra, ako základ pre studenú misu, preto som ho zaradila medzi naše vianočné jedlá. No v poslednom čase si ho manžel pýta párkrát aj v priebehu roka :-)

1 kg
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
2 ks
5 ks /väčšie
50 g
1-2 PL
200 g
menšia fľaša
štipka
štipka
1 KL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Salámu, kto akú ľúbi, nakrájame na tenšie "rezance", cibuľku a uhorky nastrúhame na jemno. V mise pomiešame. Hrášok - mrazený chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkol, - sterilizovaný - zlejeme vodu. Hrášok pridávame až ako posledný a iba zľahka premiešame, aby nám šalát neprefarbil na zeleno :-)

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kyslej smotany, majonézy, horčice a korenín vymiešame zálievku, do ktorej pridáme ocot alebo šťavu z nakladaných uhoriek podľa chuti. Prilejeme k surovinám do misy a poriadne premiešame. Hotovo!

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na noc do chladničky a o kráľovské raňajky je postarané, podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom! (alebo použijeme do studenej misy :-) Dobrú chuť!

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
tak tento šalát veru u nás nebude chýbať na silvestrovskom stole,, už sa teším, ako ho budú naši papať,,, dievčatá milujú takého šaláty,,, ďakujem
mnam mnam je super :-) mám recept ktory som robila raz, ale ani z daleka nebol taky skvely ako tento. Ďakujem za recept :-)))

Pridaj komentár k receptu: