![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Takzvaný krušaci marhuľový koláč
Variabilný recept, možno použiť hocaké sezónne ovocie. Spisovnejšie by to bolo nazvať koláč z mrveničky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodový krém s tvarohom
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky
Karobová buchta chutná po čokoládě a voní karamelem. Nebudete věřit, že je připravená z pár...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Olej z rýmovníka (nádchovníka)
Po veľmi dobrých osobných skúsenostiach s touto bylinkou som sa rozhodla aj pre iný variant. Práve...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou
Veľmi jemný, lahodný a osviežujúci koláčik.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pudingová bábovka
Na dnešnú sobotu som upiekla bábovku z pudingov voňavú a ľahučkú ako pierko:-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodová zmrzlina
Domácu zmrzlinu robím celkom bežne, dokonca mám aj zmrzlinovač. Použila som ho iba raz a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlebová polévka s houbami
Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová krémová polievka
Sezóna húb začína, tak nám zachutila hubová krémová polievka :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý šalát s mangoldom a šošovicou
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Alžbetine orechové rezy
Recept si opísala moja mamka zo zošita mojej babky, keď babka ešte žila. Neviem,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový nákyp s ovocím
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krumpľovníky od babky
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...