Fantastický pudingovo-jahodový koláč fotorecept
Foto: olinecka
Tohto roku neskutočne veľa jahôd a tak som dnes piekla.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
120 g (Palmarin) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
4-5 PL |
|
200 g |
|
Dokončenie: | |
podľa potreby |
|
2 bal. |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Prichystame si ingrediencie na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, žĺtky, kypriaci prášok, Palmarin a rukou vypracujeme cesto.
-
3
Pripravené cesto dáme do mikrotenoveho sáčka a odložíme do chladničky.
-
4
Medzitým si pripravíme suroviny na plnku.
-
5
Z mlieka a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Do vychladeneho pudingu vmiešame kyslú smotanu.
-
6
Cesto vyberieme z chladničky a na pracovnej doske rozvaľkáme do tvaru okrúhlej formy (priemer 30 cm). Formu vymastíme a vysypeme múkou, nanesieme cesto tak, aby bolo až na okrajoch.
-
7
Na cesto rozotrieme plnku a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
-
8
Upečený koláč necháme vychladnúť. Na vrch poukladáme umyté rozkrojené jahody.
-
9
Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
-
10
Polejeme vrch koláča a dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.
-
12
Naša bohatá úroda.
:-)
Tak treba prísť ja si ho práve vychutnávam pri kávičke.Dakujem.
No keby si vedela, aká dobrota.
Tak úroda naozaj perfektná ešte ríbezle,maliny, černice.O 3-4 dní čerešne,slivky no práce bude ojojoj.Dakujem prajem krásny dník.
V druhom bode je foto ,že maslo je nakrájané na menšie kúsky , vajíčka sú naozaj domáce.
Hodný vyskúšania -:))