Huby na smotane
Huby na smotane

Kuriatka na smotane fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 17. júna 2018
Kuriatka na smotane (fotorecept)
Foto: Gordonko

Kuriatka lúbil môj otec, mal špeciálny recept, keď sme ich doniesli domov, ukladal si ich do pohára zo soľou, aby mu vydržali do zimy a nechal si ich dávať do polievky.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (huby)
1 l
500 ml
250 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny:

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a pokrájané kuriatka (huby ) a chvíľku posmažíme.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa vlastnej chuti pridáme koreniny: paprika, čierne korenie a osolíme a ovegetíme.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 30 minút za občasného pomiešania.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Behom tých 30 minút si môžme z polohrubej múky , vody , vajíčka a soli pripraviť cesto a urobiť halušky.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po podusení ku kuriatkam prilejeme vodu , 1 mlieko , smotanky a

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zahustíme zátrepkou - hladká múka a voda - prelejeme cez sitko, aby sme nemali hrčky a necháme prevrieť.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prevreté, krémovej hustoty - ešte dochutiť a máme hotovo.

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DOBRÚ CHUŤ

    Kuriatka na smotane (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Vynechme vegetu (i domaci), skoda vune a chuti lisek. Zátrepku nikdy, jíška je jíška (zásmažka?).
A to bude teprve mana! Jistě a ráda uvařím. Sice ještě nevím s čím, ale to pořeším až budou lišky.

Pridaj komentár k receptu: