Kuriatka na smotane fotorecept

Foto: Gordonko
Kuriatka lúbil môj otec, mal špeciálny recept, keď sme ich doniesli domov, ukladal si ich do pohára zo soľou, aby mu vydržali do zimy a nechal si ich dávať do polievky.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(huby) |
|
1 l |
|
500 ml |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Potrebné suroviny:
-
2
Na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a pokrájané kuriatka (huby ) a chvíľku posmažíme.
-
3
Podľa vlastnej chuti pridáme koreniny: paprika, čierne korenie a osolíme a ovegetíme.
-
4
Podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 30 minút za občasného pomiešania.
-
5
Behom tých 30 minút si môžme z polohrubej múky , vody , vajíčka a soli pripraviť cesto a urobiť halušky.
-
6
Po podusení ku kuriatkam prilejeme vodu , 1 mlieko , smotanky a
-
7
zahustíme zátrepkou - hladká múka a voda - prelejeme cez sitko, aby sme nemali hrčky a necháme prevrieť.
-
8
Prevreté, krémovej hustoty - ešte dochutiť a máme hotovo.
-
9
DOBRÚ CHUŤ
Tiež na smotane:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
A to bude teprve mana! Jistě a ráda uvařím. Sice ještě nevím s čím, ale to pořeším až budou lišky.