Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Mrveničkové rezy s pudingom fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 16. júna 2018
Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept)
Foto: luwinka

Piekla som v okrúhlej forme, priemer je 20 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
100 g
1 ks
125 g
1/2 bal.
1 bal.
Plnka:
250 ml
1/2 bal.
4 ČL
1 konzerva
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zmiešame dokopy suroviny na cesto, aby sme vytvorili mrveničku.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymastenej formy dáme 3/4 mrveničky. Ostatnú si odložíme na vrch koláčika.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Uvaríme puding. Ochutíme ho podľa toho, ako kto má rád sladké. Ja som dala do neho 4 čaj. lyžičky kryštálového cukru.

  4. 4

    Vylejeme ho na mrveničkové cesto.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A uhladíme.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Broskyne porežeme na menšie kúsky a dáme na vrch pudingu.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zostala nám 1/4 mrveničky, tou posypeme povrch broskýň.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečieme v rozohriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrch pofŕkame čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychladnutí porežeme na rezy. Vyšlo mi 12 kusov.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V reze.

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    :-)

    Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, oceňuji pudink v rezoch, zaručuje vláčnost. Hned bych dala testovací vzoreček, sbíhají se mi sliny!