Pizzovníky fotorecept
Foto: Heleninka88
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super jednohubky :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na začiatok si spravíme kvások: mlieko zmiešame spolu s cukrom a zohrejeme na 30 sekúnd v mikrovlnke, vyberieme a pridáme droždie. Mlieko má byť vlažné. Necháme postáť približne 8 minút.
- 2
Keď sa nám robí kvások, preosejeme si hladkú múku spolu so soľou a pridáme rozpučený cesnak. Potom pridáme kvások a všetko spolu poriadne vymiešame.
- 3
Cesto necháme odstáť na 10 až 15 min. a za ten čas si pripravíme suroviny, s ktorými chceme pizzovníky naplniť. Plus si pripravíme omáčku: Všetky suroviny spolu premiešame a pridáme aj za polievkovú lyžicu vody. Ja dávam korenie vždy od oka resp. podľa chuti, ale najviac dávam oregano, fajne to prevonia :)
- 4
Keď máme všetko pripravené a rúru nahratiu na 200 °C rozdelíme si cesto na 4 časti. Ak chcete cesto hrubšie rozdelíme iba na 2 časti. Cesto rozvaľkáme na tenko (cesto je trošku tuhšie) a potom ho natrieme omáčkou a nasypeme naň strúhaný syr, šunku a kukuricu a stáčame ako na štrúdlu. Pridávam aj fotky :)
- 5
Kľudne môžte naplniť aj so slaninou, cibuľou, olivami alebo všetkým čo nám chutí :) Ja som za klasiku.
- 6
Takto stočené cesto narežeme na asi 2 cm veľké pizzovníky. Jedno cesto cca 12 pizzovníkov.
- 7
Mám menší trik - ukladám pizzovníky na muffinový plech :), ktorý vymastím olejom. Ale kľudne ich môžte uložiť aj na plech. Len treba poriadne vymastiť.
- 8
Tak a finálny výsledok je tuna. Z tejto dávky vyjde okolo 25 až 30 pizzovníkov. Dobrú chuť :-)
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu